Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Trăgătorul Alin Năstasă a obţinut cele mai multe puncte în 2012


   Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea organizează astăzi, de la ora 18.00, Gala Sportului Vrâncean, eveniment care va avea loc la Cinematograful Balada din Focșani. Gala Sportului Vrâncean este un eveniment cu o lungă tradiție care încheie în fiecare decembrie, un an de muncă în domeniul sportului. Este o ocazie unică în care sportivi, antrenori, tehnicieni, sponsori, media, toți ce-și aduc contribuția la dezvoltarea acestui domeniu să se întâlnească, să se felicite reciproc, să se bucure de rezultate și să-și propună obiective pentru următorul an competițional.
   În cadrul Galei vor avea loc: festivitatea de premiere a celor mai buni 10 sportivi ai anului 2012 la sporturile olimpice, a celor mai buni cinci sportivi la sporturile neolimpice, precum și a celor mai reprezentative echipe la copii, juniori și seniori din județul Vrancea; festivitatea de premiere a oficialităților care, în anul 2012, au susținut activ fenomenul sportiv în județul Vrancea; festivitatea de premiere a profesorilor de educație fizică și sport și a antrenorilor care, prin efortul lor constant și nemijlocit, au contribuit la rezultatele deosebite obținute de sportivi, dar și un program sportiv și artistic cu demonstrații de arte marțiale, judo, gimnastică și majorete și invitați – surpriză. „Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea a alocat un fond de premiere, iar restul sumei de premiere, aproape 10.000 de lei ar putea veni din partea Primăriei și a Consiliului Local”, a spus Daniel Gongu, șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea.
   Cei mai buni sportivi vor primi premii în bani și echipament sportiv, cupe și diplome.

Cine va fi nr. 1: Năstasă sau Dulcescu?

    Titlul de cel mai bun sportiv al județului este disputat de doi sportivi, Vlad Dulcescu – atletism (CS Unirea Focșani) și Alin Năstasă – tir sportiv (CS Unirea Focșani). Trăgătorul pregătit de Adrian Alaci a obținut în acest an patru medalii de aur (două la individual și două cu echipa) la Campionatele Naționale de juniori I și II și o medalie de bronz la seniori, iar Vlad Dulcescu s-a remarcat în competițiile naționale de juniori la atletism la care a concurat, aflându-se de fiecare dată pe podium. Ca punctaj, Alin Năstasă se află pe primul loc și este de așteptat să fie desemnat cel mai bun performer al județului.

Alin Moldoveanu, invitat de onoare

    Medaliatul cu aur la Olimpiada de la Londra, trăgătorul focșănean Alin Moldoveanu, este invitatul de onoare la „Gala Sportului Vrâncean”. Federația Internațională de Tir Sportiv a dat publicității clasamentul celor mai buni trăgători ai lumii care au obținut rezultate în competițiile internaționale care au avut loc în acest an. Pe primul loc se află campionul olimpic Alin George Moldoveanu, sportiv focșănean care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Jocurile Olimpice de la Londra. Alin a strâns 3739 puncte, locurile doi și trei fiind ocupate de Niccolo Campriani (Italia), cu 3487 puncte și Tao Wang (China), cu 2237 puncte.
   Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de pușcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiției de tir. De notat că sportivul focșănean a terminat calificările egalând recordul olimpic: 599 de puncte. El a ajuns să practice tirul de la 12 ani, după gimnastică, handbal și karate, deși nu știa nimic despre acest sport, în urma unei selecții făcute la școala unde învăța. Alin Moldoveanu îi este recunoscător antrenorului Adrian Alaci, care i-a îndrumat pașii și i-a dezvăluit tainele tirului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?