Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Autosanitară performantă pentru SAJ Vrancea, cu 2% din venit


   Asociația „Salvați o viață”, prin campania „Bucuria de a fi sănătos”, ce a demarat pe 1 decembrie și se va derula până pe 1 mai, își propune să strângă fonduri pentru a sprijini Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea. Parcul auto al instituției numără 39 de autosanitare, de trei tipuri. Ambulanțele de tip A sunt destinate transportului sanitar neasistat al unui singur pacient, fiind dotate cu echipamentele și materialele minime necesare acordării primului ajutor în caz de nevoie, ambulanțele de tip B sunt destinate intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Cea mai dotată ambulanță din parcul auto al SAJ este ambulanța de tip C, denumită și terapie intensivă mobilă. Aceasta este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă.
   Din păcate, SAJ dispune de o singură ambulanță de tip C. În aceste condiții, Asociația „Salvați o viață” își propune ca din fondurile strânse să achiziționeze o astfel de ambulanță. „Îi admir pe medicii, asistenții medicali și ambulanțierii de la Serviciul de Ambulanță deoarece aceștia fac proba efortului zilnic de a ajuta din punct de vedere medical, necondiționat, în orice împrejurări, populația județului. Pentru oamenii care nu lucrează în mod curent în urgență, întâlnirea cu o situație critică, accidente, catastrofe reprezintă momentul crucial al vieții lor. Pentru profesioniștii Ambulanței, această activitate reprezintă a doua natură, un mediu familiar în care își desfășoară activitatea, stresul fiecărei acțiuni, emoțiile fiecărui caz în parte, riscurile, uneori nemăsurate, la care se expun pentru a salva o viață, iar la sfârșit bucuria că au realizat încă o dată o faptă bună. Prin Asociația«Salvați o viață» ne propunem să îi susținem în munca lor nobilă și să colectăm fonduri cu care să cumpărăm o autosanitară cât mai performantă, care să le permită să salveze vieți, ori de câte ori este nevoie”, ne-a declarat Emilia Åžtefănescu, președintele Asociației.
   Persoanele care doresc să redirecționeze 2% din venit către Asociația „Salvați o viață” trebuie să completeze o declarație, pe care o pot depune până pe 1 mai la sediul SAJ din Focșani. Codul de identificare fiscală este 27802227, iar contul bancar RO45CRCOX400100000242035.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?