Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Zăpadă de un metru la Muşunoaiele


   Ninsorile din ultimele două zile au făcut ca stratul de zăpadă în zona Mănăstirii Mușunoaiele, din Fitionești, să ajungă, ieri dimineață, la o grosime de aproximativ un metru. Acest fapt a determinat autoritățile locale să intervină pentru a preveni izolarea lăcașului de cult de restul comunității, așa cum s-a întâmplat, iarna trecută, din cauza ninsorilor abundente. „La Mușunoaiele avem călugări care ne fac cinste și care nu trebuie să rămână izolați. Chiar dacă se circulă greu pe acest drum și după înlăturarea zăpezii, se poate ajunge cu un autoturism la mănăstire”, ne-a declarat primarul Iordache Cazacu.
   Acesta a precizat că, deocamdată, pe teritoriul comunei Fitionești nu sunt drumuri închise. „Se acționează cu un buldoexcavator, un tractor cu lamă și cu o volă. Până acum nu avem niciun drum închis, se circulă chiar și în cătune. Sperăm să nu fie probleme nici în perioada următoare”, a mai spus primarul din Fitionești.

Circulație în condiții de iarnă

   Nici în orașul Panciu zăpada nu a creat, până acum, probleme deosebite, deși, în cursul zilei de ieri, circulația autovehiculelor s-a desfășurat în condiții de iarnă. Din cauza ninsorii, traficul a fost îngreunat, cu precădere, la primele ore ale dimineții, însă, pe parcursul zilei, aceasta a încetat, fapt care a permis utilajelor de deszăpezire să acționeze pe mai multe străzi. „S-a acționat în special în cartiere, întrucât zona centrală a fost degajată și în cursul zilei de luni”, ne-a declarat viceprimarul Iulian Nica. Tot ieri, s-a acționat și cu material antiderapant, pe arterele intens circulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?