Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Juniorii de la CSM Focşani, invitaţi la un turneu în Italia


   Echipa de juniori născuți în anii 2002 și 2004 de la CSM Focșani va participa pentru al treilea an consecutiv la un turneu internațional de fotbal care se va desfășura la Castel Madama (în apropierea orașului italian Tivoli), competiție care se va bucura de participarea unor echipe din Belgia, Anglia, Franța și Italia. Întrecerea este programată în perioada 29-31 martie 2013. În acest an, juniorii de la clubul CSM Focșani, grupa 1995-1996, condusă de antrenorii Puiu Oprișan și Petrică Ene, s-au clasat pe locul 3 la „Torneo Internazionale Giovanile di Calcio”.
   Datorită sistemului competițional care merge pe principiul învingătorul rămâne la masă, echipa noastră a fost scoasă din lupta pentru primul loc încă din jocul inaugural unde a avut parte de un arbitraj de tip naționalist și a dus nemeritat echipa italiană Cerbiatto la loviturile de departajare unde a repetat un penalty până a înscris. În conti-nuare focșănenii de la CSM s-au comportat conform așteptărilor învingând reprezentanta Belgiei, Oudenaarde, cu scorul de 5-3 și pe cea din Franța cu scorul de 9-2.
   Turneul din Peninsulă a fost intermediat de Adriana Jugaru, fostă funcționară a Primăriei Focșani și în prezent responsabil administrativ la un Centru pentru copiii străini, la Roma. La finalul competiției, vrânceanul Bogdan Stratulat a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției, dar a primit și titlul pentru golgeterul întrecerii. Lotul celor 16 jucători care au reprezentat cu cinste România la turneul din Italia: Robert Ichim, Ionuț Lăbunț, Georgian Dima, Alexandru Gavrilă, Ciprian Diaconu, Alexandru Bălășoiu, George Duca, Gabriel Bezea, Alexandru Văceanu, Laurențiu Petrea, Claudiu Tîlvăr, Mihai Borcea, Aurel Lozneanu, Cosmin Matei, Åžerkan Kumova și Teodor Popa.
   Åži în acest an delegația focșăneană a fost invitată de comunitatea românilor din zonă la masă după fiecare partidă și la biserica ortodoxă românească de la Tivoli pentru a participa la slujba de Înviere. Poate în viitorul apropiat vor lua acest exemplu și autoritățile locale în a sprijini copiii Focșaniului și poate mai mulți iubitori ai sportului rege vor dori să investească în tinerele talente.

Echipele invitate la turneul din Italia:
CSM Focșani (România),
A.S.D.Valle Aniene,
S.A.F.C. SantAmand (Franța),
Oudenaarde (Belgia),           
Frosinone Calcio (Italia),
Hasting Football Club (Anglia),
S.S. Lazio (Italia)
A.S. Roma (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?