Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Încă două unităţi medicale, în derularea Programului de Screening pentru Cancerul de Col Uterin


   Numărul vrâncencelor care beneficiază de teste gratuite Babeș Papanicolau crește de la o zi la alta. De aproximativ trei săptămâni, de când Programul Național de Screening al Cancerului de Col Uterin a debutat și în Vrancea, peste 200 de femei și-au făcut acest test.
   Medicul Alin Lazea, coordonatorul acestui program la nivelul județului ne-a precizat că, de la 1 ia-nuarie, alte două unități sanitare vor fi incluse în program, astfel că numărul anatomo-patologilor care vor interpreta probele pacientelor va fi de patru. Mai exact, de la 1 ianuarie, în acest program vor fi incluse Clinica Materna și Spitalul Municipal din Adjud. În acest fel, perioada de așteptare a rezultatelor va fi mai mică, în prezent rezultatul fiind primit cam în trei săptămâni. Momentan, Programul de Screening se derulează prin Spitalul Județean de Urgență, recoltarea fiind realizată de trei medici din cadrul Ambulatoriului de Specialitate, respectiv Nadia Maghiaru, Felicia Moise și Cătălin Groza.
   Medicul ginecolog, Alin Lazea, a adăugat că pacientele se vor prezenta la cabinetul medicului de familie, unde se va stabili dacă sunt eligibile pentru acest program. Tot aici, pacientele vor primi un formular cu regim special, cu care se vor programa la unul dintre cei trei medici recoltori, probele fiind trimise apoi la laboratorul de anatomie patologică pentru testare. Rezultatul va fi transmis la cabinetul medicului de familie, care îl va comunica pacientei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?