Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

VIDEO şi GALERIE FOTO: Oprişan vrea sistem de licenţe pentru firmele care deszăpezesc drumurile


   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a cerut introducerea  unui sistem de licențe pentru agenții economici care vor să efectueze lucrări de deszăpezire. În cadrul videoconferinței cu prefecții de ieri, șeful administrației județene a arătat că, în prezent, autoritățile locale trebuie să se roage de agenții economici pentru a fi efectuate lucrările de deszăpezire pe drumurile naționale.
   Marian Oprișan a explicat membrilor Guvernului că firmele care nu își onorează contractele și nu curăță drumurile naționale, nu ar trebui să mai participe la următoarele licitații. „Ministerul Transporturilor să aibă în atenție că acum trei ani, când s-au încheiat contractele de deszăpezire cu agenții economici privați, acele contracte parcă au fost făcute de avocații companiilor private, în niciun caz de CNADNR. Când mai guvernam noi, și am avut un guvern destul de serios, în acele contracte agenții economici se rugau de Ministerul Transporturilor să lucreze cât mai mult la deszăpezirea drumurilor, pe când contractele încheiate acum trei ani ne pun în situația să ne rugăm noi de agenții economici care operează să facă deszăpezirea. Pentru că dacă nu ninge iau aceiași bani, iar dacă ninge interesul agentului economic este să cheltuie cât mai puțin pe anvelope, antiderapant și toate celelalte materiale, ca să îi rămână suficienți bani din contractul de deszăpezire. Aceste contracte se încheie în acest an și cred că ar trebui să introducem sistemul licențelor de asemenea manieră încât, pe viitor, acei agenți economici care nu-și onorează obligațiile contractuale și nu lucrează cu suprafața de drum la negru atunci când nu viscolește, pentru că de data asta nu viscolește pe raza județului Vrancea, să nu mai poată participa la licitațiile viitoare și să nu mai opereze pe contracte de deszăpezire cu Statul Român„, a afirmat președintele Consiliului Județean.
   Marian Oprișan a mai spus că Ministerul Economiei trebuie să apeleze la toate soluțiile, inclusiv la acțiunile de aur de la societățile de stat care au fost privatizate, pentru a urgenta intervențiile la avariile din rețelele de electricitate administrate de operatori privați. „Îl rog pe domnul ministru Chițoiu să folosească la maximum participațiile statului în aceste companii și acțiunile de aur, în așa fel încât să primim răspunsuri certe și scurte atunci când este vorba de reluarea alimentării cu energie electrică. Noi și pe timp de pace, când nu ninge, când nu avem intemperii, avem situații destul de ciudate cu Electrica, fără să mai vorbim de situații de urgență, care sunt în gestiunea Guvernului”, a afirmat președintele Oprișan.

Avertisment pentru directori

   Președintele Consiliului Județean le-a mulțumit directorilor de instituții publice pentru modul în care au intervenit la prima zăpadă din această iarnă. Totuși, șeful administrației județene i-a avertizat să răspundă la telefoane sau să desemneze persoane cu atribuții de decizie care să poată fi contactate. „Dacă aveți probleme cu telefonul, ori îl legați de gât, ori îl puneți sub pernă”, a sugerat Oprișan.
   Președintele Consiliului Județean a cerut șefei de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, doctorul Dana Dincă, să transmită o solicitare la Ministerul Sănătății, referitoare la sumele necesare unității până la sfârșitul anului. El a afirmat, după videoconferință, că deși UPU nu mai are bani pentru facturi, conducerea Ministerului Sănătății nu primise nicio adresă pentru suplimentarea fondurilor. În consecință nu au putut fi alocate sumele necesare, așa cum s-a întâmplat cu Serviciul de Ambulanță. „La UPU am înțeles că nu mai aveți bani, nu mai aveți medicamente, iar ministrul Sănătății, domnul Arafat, nu știa de acest lucru”, i-a spus Oprișan șefei de la UPU.
   Aceasta a răspuns că a fost trimisă o solicitare în urmă cu două săptămâni, dar șeful administrației județene i-a sugerat să apeleze la managerul Spitalului Județean, Constantin Mîndrilă, și să revină asupra solicitării. „Luați legătura cu managerul Spitalului Județean, reveniți asupra adresei, sub semnătura dumneavoastră și a managerului Spitalului Județean, iar documentul îl aduceți la mine să îl trimit cu adresă de înaintare către ministrul Arafat. Åži vă asigur că mai port o discuție cu domnia sa”, a adăugat Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?