Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Operaţie în premieră, la Spitalul din Adjud


   La Spitalul Municipal din Adjud a fost realizată, zilele trecute, o intervenție chirurgicală în premieră. Este vorba de o artroplastie totală de genunchi. Intervenția a fost realizată de medicul primar ortoped Ciprian Bârgu, cu ajutorul unui medic de la Spitalul Clinic Colentina din București, respectiv medicul primar ortoped Dan Lăptoiu. O femeie de 63 de ani a fost supusă acestei intervenții chirurgicale, acesteia fiindu-i montată o proteză la genunchi.
   Medicul Ciprian Bârgu ne-a declarat că aceasta este una dintre cele mai complexe intervenții chirurgicale ortopedice. „Am făcut prima intervenție chirurgicală de artroplastie totală de genunchi de la Spitalul Adjud. Acest tip de operație a mai fost realizat în Vrancea doar la Spitalul Militar. Intervenția a durat aproximativ 2 ore la care au participat subsemnatul, ajutat de medicul primar ortoped Dan Lăptoiu, de la Spitalul Clinic Colentina, asistenta șefă Lăcrămioara Banarie și medicul anestezist Romulus Åžorogăilă. Este vorba de o pacientă de 63 de ani, care suferea de peste 10 ani de gonartroză, o afecțiune articulară de tip degenerativ. Ea avea dureri foarte mari. Recuperarea va dura câteva săptămâni, depinde de dorința pacientei de recuperare”, ne-a declarat medicul primar ortoped Ciprian Bârgu. 
   Medicul Bârgu a mai precizat că la Spitalul Municipal din Adjud sunt realizate o serie de intervenții chirurgicale complexe, pacienții cu afecțiuni ortopedice putând apela cu încredere la serviciile cadrelor medicale. „Pacienții cu posibile afecțiuni de acest gen trebuie să știe că și la Spitalul din Adjud se pot rezolva și să ia în calcul și spitalul nostru. De asemenea, la Spitalul Adjud mai sunt efectuate artroplastii de șold și intervenții de tip artroscopic”, a adăugat medicul Bârgu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?