Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Elevii au pătruns tainele antreprenoriatului


   Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu a găzduit activitatea intitulată „101 antreprenori la clasă”, parte integrantă a proiectului Global Entrepreneurship Week 2012, derulat în școlile din România de Junior Achievement Young Enterprise în perioada 12 noiembrie – 10 decembrie. „Activitatea a constat în invitarea la clasă a unui antreprenor din comunitatea de afaceri locală, care să împărtășească din experiența sa elevilor, oferindu-le ocazia să înțeleagă mai bine provocările și satisfacțiile unei cariere de antreprenoriat”, a precizat profesoara Luminița Cociorbă, cea care a coordonat evenimentul, împreună cu profesoara Doina Dumitru.
   În mijlocul elevilor s-a aflat Diana Sandu, fostă absolventă a liceului, în prezent director economic și acționar la o societate comercială din oraș. „Alegerea s-a dovedit a fi pe placul elevilor, care au ascultat cu multă atentie povestea lansării și creșterii afacerii. Diana le-a povestit elevilor cum a devenit ea antreprenor, care sunt avantajele și dezavantajele în această carieră, care au fost provocările și succesele sale antreprenoriale. Nu a ascuns faptul că întreaga sa familie muncește foarte mult și că responsabilitățile sunt cu atât mai mari, cu cât de buna manageriere a firmei depinde bunăstarea angajaților care, pentru Diana, reprezintă cea mai importantă componentă și investiție a afacerii sale”, a mai spus Luminița Cociorbă.
   Diana Sandu a mai răspuns și întrebărilor elevilor, care s-au arătat interesați de experiența acumulată de invitata lor, motivându-i să se gândească serios la posibilitățile reale de care ar putea beneficia pentru inițierea propriilor afaceri, după absolvirea liceului. „Activitatea a confirmat că elevii au nevoie de modele pozitive, pe care să le urmeze și cred că este de datoria noastră, a cadrelor didactice, să facilităm cât mai des astfel de întâlniri, care favorizează contactul elevilor noștri cu lumea reală, cu oameni de succes, de la care au multe de învățat, conștientizând astfel importanța acumulării cunoștințelor și formării competențelor în timpul școlii”, a concluzionat profesoara Luminița Cociorbă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?