Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Casă pentru o familie nevoiaşă din Modruzeni


   O familie nevoiașă cu zece copii, ce-și ducea traiul într-un bordei din Modruzeni, Mărășești, s-a mutat ieri în casă nouă, construită în cadrul proiectului „Sub acoperișul Crucii Roșii”. Bucuria făcută acum, în prag de Sărbători, acestor oameni de către Filiala de Cruce Roșie Vrancea a fost, pentru ei, o adevărată minune.
   Proiectul este derulat de instituția vrânceană de caritate în parteneriat cu  Primăria Mărășești, fiind finanțat de Fundația „Hilfsverein Nymphenburg” Germania, reprezentată de Ernst Frank. „Următoarea casă va fi dată în folosința altei familii săptămâna viitoare, urmând ca până la Crăciun și a treia familie să se mute în casă nouă. Am identificat cam 25 de cazuri din Modruzeni care constituie urgențe și proiectul va continua”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
   Fiecare dintre cele trei case costă câte opt mii de euro, ele fiind dotate cu obiecte de mic mobilier, aparatură electrocasnică și diverse alte obiecte folositoare într-o gospodărie, prin contribuția Crucii Roșii Vrancea și în urma colectei organizate special de membrii Clubului Seniorilor. „Primăria Mărășești îi ajută pe acești oameni să obțină autorizațiile de construcție și să-și facă actele necesare. O parte sunt racordați la rețeaua de energie electrică, alții nu, pentru că nu au banii necesari pentru realizarea acestui lucru”, a mai spus Rodica Davidean.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?