Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Coroane de flori la Statuia Eroilor din Primul Război Mondial


   Ziua Națională a României a fost sărbătorită, sâmbătă, și la Panciu, la Statuia Eroilor din Primul Război Mondial. La eveniment au participat, alături de oficialitățile locale, candidații USL la alegerile parlamentare, Cristian Dumitrescu și Victor Roman, precum și vicepreședintele organizației județene PSD, Vasile Carnariu. Aceștia au depus coroane de flori în cinstea artizanilor Marii Uniri de la 1918.
Manifestarea a început pe muzica Fanfarei Garnizoanei Focșani care, împreună cu participanții la eveniment, a defilat pe Bulevardul Independenței și pe strada Nicolae Titulescu. După oficierea unui „Te Deum”, în memoria celor care au înfăptuit Unirea de la 1918, a luat cuvântul primarul Ion Petre. Acesta a afirmat că ziua de 1 Decembrie „ne îndeamnă să ne gândim la istoria, la tradiția poporului român în care putem găsi motive de mândrie și din care avem multe lucruri de învățat”. „Orice popor are în istoria sa o zi de mare sărbătoare pentru fiii săi, indiferent că sunt tineri sau bătrâni, acasă ori printre străini”, a spus Ion Petre. El a adăugat că „realizarea unității naționale a românilor reprezintă o împlinire istorică, impusă de evoluția statului național”, prin urmare nu trebuie să-i uităm niciodată pe cei care au luptat pentru acest deziderat.
   Despre semnificația istorică a evenimentelor de acum 94 de ani le-au vorbit celor prezenți atât profesoara Luminița Iliescu, de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, cât și președintele Asociației Veteranilor de Război, filiala Panciu, colonelul (r) Gheorghe Rogoz. De asemenea, deputatul Cristian Dumitrescu i-a îndemnat pe pănceni să fie mândri de trecutul lor, să-și păstreze optimismul și speranța. „Dacă veți rămâne uniți, orașul Panciu va fi puternic, Vrancea va fi puternică, într-o Europă la fel de puternică!”, a spus Cristian Dumitrescu.
   Manifestarea s-a încheiat cu un colaj de versuri rostite de elevii Liceului Tehnologic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?