Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

1,5 milioane de lei pentru modernizarea ENET


   Consiliul Local Focșani va aproba astăzi alocarea către ENET a sumei de 1,5 milioane lei, repartizați de Guvernul USL, în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru modernizarea și reabilitarea rețelei de distribuție a energiei termice din municipiu. Suma reprezintă partea de cofinanțare a autorităților locale la acest proiect european. „Prin Ordinul nr. 255/13.11.2012 privind aprobarea alocării unor sume pentru cofinanțarea lucrărilor de investiții în vederea reabilitării sistemelor de alimentare cu energie termică prin Programul «Termoficare 2006-2015 căldură și confort» a fost alocată pentru județul Vrancea, municipiul Focșani, suma de 1.500.000 lei, pentru continuarea obiectivului de investiții «Modernizarea și reabilitarea rețelei de distribuție a energiei termice din municipiul Focșani»”, se arată în raportul Direcției Economice din cadrul Primăriei Focșani.
   Bugetul total al proiectului este de 150 milioane lei, din care 95% reprezintă finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană și Guvernul României. De curând, a fost semnat contractul pentru a treia componentă a proiectului, respectiv reabilitarea rețelelor de termoficare și a 10 puncte termice. Până în aprilie anul viitor, la Focșani va ajunge și noua centrală termică, care va fi montată în noua construcție, care va adăposti mai multe echipamente. La finalul acestui proiect, focșănenii vor beneficia de apă caldă și căldură în condiții de calitate și vor plăti mai puțin la factura pentru căldură, datorită reducerii pierderilor.
   De asemenea, tot în ședința Consiliului Local de astăzi, suma de 54.300 lei va fi alocată pentru finalizarea alimentării cu gaze naturale a blocului ANL de pe strada Aleea Parc nr. 9. Alți 20.000 lei se alocă pentru igienizarea băilor și reabilitarea instalațiilor interioare de la Căminul de bătrâni din Focșani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?