Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Poliţist lovit cu bâta în cap de un hoţ de cablu de telefonie


   Un polițist a fost lovit cu bâta în cap de un hoț de cabluri de telefonie. Omul legii s-a ales cu un hematom. Åžeful Postului de Poliție din comuna Sihlea, agentul șef principal Aurel Iancu, a fost nevoit să tragă trei focuri de armă în plan vertical pentru a-l opri pe hoț. Acesta a fost dus în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

   Un bărbat din comuna Obrejița, prins la furat de cablu telefonic, l-a lovit cu o  bâtă în cap pe agentul principal Cătălin Vatră. Incidentul s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, când polițiștii au vrut să-l încătușeze pe Ion Voicu, de 37 de ani. Åžeful Postului de Poliție din comuna Sihlea, agentul șef principal Aurel Iancu, a fost nevoit să tragă trei focuri de armă în plan vertical pentru a-l opri pe hoț. Potrivit oamenilor legii, acesta a fost angajat al companiei de telefonie prădate.
   În noaptea de duminică spre luni, polițiștii de la Postul de Poliție din comuna Sihlea au fost anunțați că în zona satului Căiata, pe drumul comunal 186, a fost semnalată o cădere de semnal, lucru care indică o posibilă faptă de furt de cablu telefonic. Oamenii legii au plecat imediat în misiune, iar la o distanță de câteva sute de metri de locul în care se furase cablul, polițiștii au observat un bărbat. „Cu ocazia deplasării cu operativitate la fața locului, la o distanță de aproximativ 200 metri față de locul faptei a fost observată o persoană, care la apropierea organelor de poliție a fugit pe câmp, abandonând o bicicletă și 4 valuri de cablu telefonic. Imediat, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, ocazie cu care a fost somat să se oprească, după care au fost executate 3 focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare. Acesta a continuat să alerge și după ce a parcurs o distanță de aproximativ 2 kilometri, ajungând la marginea unei suprafețe împădurite, a fost prins. Suspectul nu s-a supus solicitării polițistului de a se opri și a ripostat, lovindu-l cu un obiect dur în zona capului, provocându-i un hematom”, ne-a explicat inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ.

A mai comis alte două fapte
 
   După ce a fost imobilizat, suspectul a fost dus la sediul Postului de Poliție Sihlea pentru a fi audiat. Luat la întrebări de polițiști, bărbatul a spus tot ce a făcut. Așa s-a stabilit că el a mai comis alte două fapte de furt. Una în noaptea de 26 spre 27 octombrie, iar cea de-a doua în noaptea de 10 spre 11 noiembrie. „Polițiștii au mai stabilit faptul că suspectul a mai comis alte 2 fapte, în același loc, folosind același mod de operare.  În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă”, a adăugat inspectorul Bogdan Toader.
   Bărbatul a ajuns, ieri, la sediul Parchetului pentru a fi audiat. După ce a explicat amănunțit ceea ce a făcut, pe numele său a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Tot ieri, a fost prezentat instanței de judecată cu pro-punere de arestare preventivă pentru tâlhărie și ultraj.
   Furturile de cablu telefonic sunt frecvente la Sihlea. În urmă cu ceva timp, polițiștii din comună au reușit să destructureze o grupare de hoți, veniți tocmai de la Călărași pentru a fura cablu telefonic. Hoții vând cuprul din interiorul cablurilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?