Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Atenție la meseriașii pe care îi angajați: un surăian a luat banii pentru o scară interioară și a livrat doar poze

Un bărbat de 51 de ani, din Suraia, a fost condamnat într-un dosar de înșelăciune, în legătură cu ceea ce a explicat că ar fi fost o mică „neînțelegere” cu o persoană căreia îi luase un avans pentru realizarea unei scări interioare. Inițial, în vara anului 2019 s-a dispus clasarea cauzei, însă în urma procesului deschis de partea vătămată, instanța a admis plângerea formulată de aceasta împotriva soluției date de procurori și s-a dispus începerea judecății. Concret, s-a reținut că, în perioada octombrie – decembrie 2018, inculpatul a indus-o în eroare pe femeia respectivă, asigurând-o că îi va executa o scară interioară din lemn în valoare de 10.000 lei, însă după ce a primit avansul de 5.100 lei nu și-a mai respectat angajamentul.

Mai mult decât atât, vrânceanul i-a trimis părții vătămate poze cu scara, ca și cum ar fi fost aproape realizată, însă imaginile respective nu aveau legătură cu realitatea. Partea vătămată nici nu era în țară la acel moment, însă în momentul în care a revenit și a realizat că nu exista nicio scară, a încercat să își recupereze banii, fără succes. Astfel, inculpatul a explicat că folosise avansul pentru efectuarea altor lucrări, motivând că nu dispune de acea sumă la acel moment. După ce a început judecarea cauzei penale, inculpatul a achitat în două tranșe prejudiciul, însă procesul a continuat, bărbatul recunoscând că a fost o problemă, însă a arătat că nu a comis fapta cu intenție și consideră că doar nu și-a îndeplinit oligațiile contractuale.

La final, acesta a fost condamnat în primă fază la închisoare cu suspendare, cu atât mai mult cu cât avea o condamnare anterioară pentru șantaj și violarea vieții private. (…) condamnă pe inculpatul (…) la o 1 an închisoare pentru înşelăciune (faptă comisă în perioada octombrie – decembrie 2018, în dauna persoanei vătămate …). Constată că infracţiunea pentru care i s-a aplicat inculpatului pedeapsa de mai sus este concurentă cu infracţiunile pentru care i s-a aplicat inculpatului pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 5 luni închisoare, prin sentinţa penală pronunțată de Judecătoria Focşani, definitivă prin decizia penală a Curţii de Apel Galaţi. (…) anulează suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 2 ani şi 5 luni închisoare (…), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 2 ani şi 9 luni închisoare. (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere (…) pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare, în cadrul uneia dintre următoarele entităţi din comunitate menţionate în baza de date afişată de Direcţia Naţională de Probaţiune, respectiv Primăria Suraia sau Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Suraia. Ia act că prejudiciul de 5.100 lei produs părţii civile/ vătămate a fost recuperat în totalitate, se arată în sentința care a fost atacată deja de inculpat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?