Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Balada Mioriţa, „pusă în scenă“ de doi ciobani din Gologanu


   Conflictul ciobanilor din balada „Miorița” a fost „pus în scenă” de doi ciobani din Gologanu, nemulțumiți de direcția în care circula turma celui de-al treilea. Ciobanii acuzați de lovire au fost trimiși în judecată de procurori, după ce polițiștii au investigat cazul.
   Protagoniștii „Mioriței” în variantă modernă sunt Ilie C., de 45 de ani, și Sterie T., de 28 de ani, care pe 28 mai au avut o altercație cu cel de-al treilea cioban. Potrivit anchetatorilor, Sterie s-a întâlnit pe câmp cu partea vătămată, ei având discuții legate de pășune și de direcțiile în care să o apuce cele două turme. Pentru că nu a ajuns la nicio înțelegere cu victima, Sterie i-a povestit baciului său despre convorbirea avută. Potrivit rechizitoriului, cei doi s-au urcat în căruță și au pornit către locul în care cel de-al treilea cioban se afla cu oile la păscut. Discuțiile au degenerat în fapte de violență, partea vătămată fiind lovită cu bețele ciobănești.
   În urma bătăii primite, victima a avut nevoie de 30-35 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?