Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Preşcolarii Grădiniţei nr.1, la discuţii cu militarii


   Preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 din Focșani au avut ocazia să afle, în premieră pentru ei, lucruri impresionante despre misiunile soldaților români dislocați în Afganistan, în cadrul proiectului educațional „Pace, armonie, educație”. Lansat în parteneriat cu Åžcoala „Nicolae Iorga”, proiectul l-a adus în mijlocul copiilor pe plutonierul major Viorel Potop, unul dintre militarii care au participat activ la misiunile de menținere a păcii în Afganistan.
   Soldatul le-a povestit copiilor din experiențele trăite pe propria piele. Relatările sale interesante au fost însoțite de fotografii surprinse în inima Afganistanului. Pe lângă povești de luptă, preșcolarii au avut posibilitatea să afle și în ce condiții învață copiii în grădinițele și școlile afgane. 
   Cadrele didactice spun că întâlnirea copiilor cu Viorel Potop a fost benefică, având în vedere că plutonierul major este un model viu de eroism și curaj, un patriot adevărat. „E momentul să descoperim eroii de lângă noi. Avem nevoie ca binele să iasă la iveală măcar încetul cu încetul. Flori și mulțumiri celor care ne-au reprezentat în teatrele de operații de peste hotare!”, au precizat cadrele didactice implicate.
   Proiectul educațional „Pace, armonie, educație” este organizat la inițiativa și sub coordonarea profesorilor Crăița Alexandrescu, de la Åžcoala „Nicolae Iorga”, Nicoleta Avram și Violeta Gîsculescu, ambele de la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?