Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Directorul Romsilva va participa la şedinţa Comisiei de Fond funciar


   Directorul general al Romsilva, Adam Crăciunescu, a fost invitat la o ședință a Comisiei Județene de Fond Funciar din Vrancea pentru a clarifica situația dosarelor de retrocedare aflate în litigiu de ani de zile. Discuțiile vor viza atât retrocedările către moștenitorii foștilor mari proprietari, cât și cele pentru care există hotărâri judecătorești, dar cu care nu sunt de acord juriștii Direcției Silvice.
   Prefectul Cătălin Popescu a afirmat că este vorba fie de dosare aprobate, dar pentru care nu a fost stabilit amplasamentul, fie de dosare unde sunt discuții asupra suprafeței care trebuie retrocedate deoarece nu este clară succesiunea. Tot referitor la activitatea Comisiei Județene de Fond Funciar, prefectul a anunțat că aceasta a fost reorganizată. Au mai fost înființate comisii care să analizeze dosarele de retrocedare. Una dintre comisii este formată din reprezentanți Direcției Silvice, a doua din membrii ITRSV, a treia din specialiștii Oficiului de Cadastru, iar ultima comisie va fi formată din juriștii Prefecturii. „Aceste comisii au rol de procesare a dosarelor pe care le vor susține în cadrul comisiei tehnice”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu.
   Tot în ședința de vineri au fost desemnați doi membri ai Comisiei Județene, respectiv directorul Direcției Agricole și cel al ANIF Vrancea, care să participe la ședințele Comisiilor locale de fond funciar și să le sprijine în procesarea solicitărilor venite de la cetățeni. „Încercăm prin aceste măsuri să impulsionăm procesul de reconstituire a dreptului de proprietate pentru cetățeni”, a precizat prefectul Cătălin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?