Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Porcii pot fi sacrificați și în abatoarele mici


   Crescătorii de porci care doresc să își sacrifice animalele în preajma sărbătorilor de iarnă pentru a fi comercializate o pot face și în abatoarele mici din județ. Până acum, din cauză că țara noastră se afla într-un program de monitorizare privind depistarea pestei porcine, sacrificarea era acceptată doar în abatoarele mari aflate sub supraveghere strictă. „Acest ordin referitor la ridicarea interdicției privind sacrificarea animalelor și în alte abatoare decât cele în sistemul canalizat a fost emis în această lună de către ANSVSA și se referă doar la animalele care vor fi sacrificate pentru fi comercializate”, ne-a declarat medicul Necula Botezatu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).
   Noile reglementări ale legislației au fost discutate la în ședința Colegiului Prefectural, care a avut loc ieri. Pentru transportul animalelor la abator, dacă distanța nu este mai mare de 50 de kilometri, nu este nevoie de prezența unei autorizații de transport, „dar este necesar să se respecte condițiile de bunăstare ale animalelor”. „După sacrificare, carnea va fi transportată în mijloace de transport spre piețele agroalimentare. Toate sacrificările se fac la animalele care sunt însoțite de documente sanitar veterinare care să ateste sănătatea animalului”, a precizat Necula Botezatu. Aceste reguli nu se aplică atunci când este vorba de transportul cărnii pentru consumul propriu. De asemenea, autoritățile spun câ în preajma sărbătorilor de iarnă se vor intensifica verificările în rândul comercianților care vând produse din carne, lapte și brânzeturi care sunt preferate de cumpărători, în aceste zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?