Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

CONFLICTUL din GAZA: Israelul şi Hamas au ajuns la un acord


   Israelul și mișcarea islamistă Hamas au ajuns la un acord pentru  încetarea ostilităților. Anunțul a fost făcut de secretarul de Stat american, Hillary Clinton, și de ministrul egiptean de Externe, Mohamed Kamel Amr.
Acordul de încetare a focului intervine în a opta zi a Operațiunii israeliene „Pilon de Apărare”, care a constat în raiduri aeriene și tiruri de artilerie vizând poziții ale mișcării Hamas din Fâșia Gaza. Combatanții Hamas au lansat aproximativ 1.000 de rachete spre teritoriul israelian.
   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, și-a exprimat compasiunea pentru vitimele înregistrate. „Salut poziția Ministerului Afacerilor Externe cu privire la recenta escaladare a violențelor din Israel și Fâșia Gaza și îmi exprim compasiunea pentru victimele înregistrate. Sper ca acordul de încetare a focului, după o săptămână în care au murit 160 de persoane, să ducă la o calmare a tensiunilor existente și să aducă la masa negocierilor părțile aflate în conflict. Am fost întotdeauna adeptul rezolvării conflictelor de orice natură pe calea diplomației și cred cu tărie ca dialogul între părți poate aduce mai multe beneficii decât confruntarea armată”, spus parlamentarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?