Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Elevii au învăţat să fie toleranţi cu cei din jur


   Elevii Åžcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Focșani au marcat ieri, în avans, „Ziua Internațională a Toleranței”, printr-o serie de acțiuni menite să îi ajute să înțeleagă mai bine importanța adoptării unei atitudini to-lerante și de prețuire față de semenii lor, de orice națiune și orice religie. Numită sugestiv „Abecedarul toleranței”, activitatea, coordonată de profesoara Liliana Nițu și bibliotecara Adriana Măciucă, s-a desfășurat la Centrul de Documentare și Informare al unității de învățământ, fiind implicați elevii claselor a VII-a și a VIII-a A.
   Elevii au putut viziona imagini în powerpoint pe tema dată, apoi au completat un chestionar cu titlul „Suntem toleranți?”, după care au luat parte la o dezbatere despre toleranță. La sfârșit, elevii au întocmit și scris pe foaia de flipchart, un set de „reguli de aur ale toleranței”. „Vorbind despre toleranță, este necesar ca aceasta să fie înțeleasă și însușită în primul rând de către copii, pentru că altfel nu vor învăța sau vor învăța foarte greu mai târziu cum să facă față situațiilor conflictuale sau chiar conflictelor”, a declarat profesoara Liliana Nițu.
   De asemenea, tot în cadrul acestui eveniment, elevii au putut fi „Bibliotecari pentru o zi”, conștientizând astfel rolul pe care-l au aceștia. Această activitate a fost coordonată de bibliotecara Adriana Măciucă, participând și elevi de la Centrul Åžcolar de Educație Incluzivă „Elena Doamna” din Focșani.
   Statele membre ONU pentru Educație, Åžtiință și Cultură au semnat, pe 16 noiembrie 1995, Declarația Principiilor To-leranței, la Paris. 16 noiembrie a fost proclamată drept Ziua Internațională a Toleranței, cu scopul de a mobiliza opinia publică în favoarea toleranței și a educației pentru toleranță. Statele membre ONU sunt încurajate ca, în această zi, să organizeze programe și acțiuni, prin care să își încurajeze cetățenii să aibă atitudini tolerante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?