Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Alin Moldoveanu şi-a primit banii pentru Olimpiada de la Beijing


   „În sfârșit, s-a făcut dreptate!”, sunt cuvintele rostite ieri, în masă, de medaliații olimpici din 2008 de la CS Dinamo București. La patru ani de la performanțele din Beijing, sportivii „alb-roșii”” și-au primit banii ce recompensează rezultatele obținute în China. Un gest firesc ce reașează lucrurile în normalitate și readuce respectul unei instituții pentru sportivii ei. Așteptări, promisiuni, speranțe, amânări, zvonuri că sumele s-ar prescrie, asigurări date de președintele CS Dinamo, Elisabeta Lipă, că se fac eforturi pentru a se plăti banii, iarăși liniște și iarăși așteptare.
   Patru ani de frământări, timp în care mulți dintre medaliați și-au luat gândul de la banii pe care trebuiau să îi primească din partea clubului pentru rezultatele de la Beijing. Palida consolare: cei 20% din suma care le revenea, intrată în conturi în 2010. „Tot e ceva, decât nimic!”, ridicau resemnați din umeri, aceștia. Printre cei care au primit bani din 2008 se află și trăgătorul focșănean Alin Moldoveanu, sportiv care s-a clasat pe locul 4 la Olimpiada de la Beijing.
   Scânteia a fost aprinsă în această vară de cuplul de aur al maratonului românesc de la Beijing, antrenorul Vali Tomescu și campioana Constantina Diță. „E dreptul nostru, au fost bani care ne-au fost promiși, nu i-am cerut noi”, spunea Tomescu. Scrisoarea acestuia adresată lui Victor Ponta avea să-și găsească imediat ecou în cabinetul premierului care s-a implicat în soluționarea problemei. A fost modificată legea, s-a creat cadrul legislativ ca sumele să poată fi achitate după un timp atât de îndelungat, ca ieri, sportivii să fie convocați în biroul Elisabetei Lipă pentru a li se da vestea cea bună: „Gata, totul e aprobat, e semnat, intră banii!”. „Mă simt de parcă aș fi câștigat o medalie la Jocurile Olimpice prin rezolvarea acestei situații. Mă bucur că sportivii și-au luat banii și că am scăpat de întrebarea obsesivă «Când le dați banii?» Nu vreau să se creadă că fac jocuri politice, mai ales că a început campania electorală, însă n-am cum să nu remarc acest lucru, fără implicarea prim-ministrului Victor Ponta și a mi-nistrului Administrației și Internelor, Mircea Dușa, n-am fi rezolvat problemele”, ne-a declarat președintele CS Dinamo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?