Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Concurs de matematică şi informatică pentru elevii de la sate


   Elevii din mediul rural, pasionați de calculatoare și cifre, participă în această perioadă la Concursul de Matematică și Informatică pentru Elevii din Mediul Rural. Concursul se desfășoară în trei etape, în octombrie-noiembrie derulându-se faza locală.
   Faza zonală a concursului este programată să aibă loc sâmbătă, 24 noiembrie. Competiția celor mai buni copii din mediul rural la matematică și informatică se va încheia în perioada 1 – 5 aprilie, cu etapa județeană.
   Pentru faza zonală și faza județeană subiectele sunt elaborate de comisia județeană, din care fac parte inspectorul școlar general adjunct, doi vicepreședinți, în persoanele inspectorilor de matematică și informatică, și membri, reprezentați de profesori de matematică și TIC. Centrele zonale de concurs sunt la Åžcoala de Arte și Meserii Homocea, Åžcoala cu clasele I-VIII Vidra, Åžcoala cu clasele I-VIII „Åžtefan cel Mare și Sfânt” Suraia, Grup Åžcolar „Grigore Gheba” Dumitrești – Åžcoala cu clasele I-VIII Bordești și Åžcoala cu clasele I-VIII Străoane. De asemenea, centrul județean de concurs este la Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud.
   Concursul de Matematică și Informatică pentru Elevii din Mediul Rural are drept obiectiv general dezvoltarea competențelor în matematică, a competențelor de bază în științe și tehnologie și a competențelor digitale în învățământul gimnazial, în vederea exprimării unui mod de gândire creativ în structurarea și rezolvarea problemelor și pentru formarea obișnuințelor de a recurge la concepte și metode matematice-informatice specifice în abordarea unei varietăți de probleme. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?