Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Condamnări la închisoare în DOSARUL TRANSFERURILOR


   Curtea de Apel București i-a condamnat la închisoare pe oamenii de fotbal implicați în dosarul transferurilor de fotbaliști, deciziile putând fi atacate cu recurs. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare și trei ani interzicere a unor drepturi, pentru înșelăcuine cu consecințe deosebit de grave în DOSARUL TRANSFERURILOR de fotbaliști.
   Președintele clubului Gloria Bistrița, Jean Pădureanu, a fost condamnat la trei ani de închisoare și trei ani interzicere a unor drepturi, decizie cu suspendare timp de cinci ani.Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare și șase ani interzicere a unor drepturi.
   Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Impresarul Victor Becali a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi pentru șapte ani, pentru înșelăciune. Fostul component al echipei naționale de fotbal a României, Gheorghe Popescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înșelăciune, decizie cu suspendare. Fostul acționar al cluburilor Dinamo și Universitatea Craiova, Gigi Nețoiu, a fost condamnat la trei ani de închisoare și doi ani de interzicere a unor drepturi, în Dosarul Transferurilor, decizie cu suspendare pentru o perioadă probatorie de cinci ani.
   Tribunalul București i-a achitat, în 3 aprilie, pe toți cei opt inculpați din dosarul transferurilor de jucători. Decizia a fost contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la Curtea de Apel București, care inițial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunțarea unei sentințe pentru 12 noiembrie.
   Procurorii Direcției Naționale Anticorupție i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu și Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?