Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611
Ediția: Miercuri 24 aprilie 2024 Nr. 6611

FOTO: A fost aprobat PUZ-ul noului Spital Județean Focșani; a fost discutat și proiectul unui hotel cu 5 etaje

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al noului Spital Județean de Urgență din Focșani a obținut, ieri, avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) în cadrul unei ședințe care a avut loc la Primăria municipiului. În etapa următoare, documentația tehnică trebuie să fie discutată și aprobată într-o ședință a Consiliului Local. Ședința CTATU a fost prezidată de primarul Focșaniului, Cristi Misăilă. „Este o documentație importantă și un nou pas privind construirea viitorului spital, mai ales că vedem în fiecare zi că este atât de multă nevoie de o infrastructură medicală nouă și modernă. Să fie într-un ceas bun!”, a spus primarul Cristi Valentin Misăilă.

Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a anunțat că au fost inițiate procedurile pentru atribuirea contractului de proiectare tehnică a noului Spital Județean. „Urmează adoptarea unei hotărâri în cadrul Consiliului Local al municipiului Focșani pentru trecerea terenului de 17,3 hectare în intravilan. Suprafața pe care se va construi noul spital aparține domeniului public al județului Vrancea. În lucru se află etapa de inițiere a procedurii pentru atribuirea contractului de proiectare tehnică (PT), etapă premergătoare execuției efective a lucrărilor”, a anunțat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Ordinea de zi a ședinței de ieri a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a cuprins mai multe proiecte de investiții, toate fiind avizate favorabil. Este vorba despre avize de oportunitate pentru modificarea PUZ-ului construcției de locuințe colective pe strada Rarău, elaborarea unui PUZ modificator pentru construirea de locuințe individuale, bloc de locuințe și hotel cu cinci etaje pe un teren de 1,5 hectare din municipiu. Se mai solicită aviz final pentru un PUZ „Construire locuințe colective” pe strada Slt. Al. Grigore Ionescu, pentru PUZ „Lotizare teren în vederea construirii de locuințe individuale” pe un teren de 5945 mp.

La rubrica diverse a fost discutată solicitarea de schimbare a destinației din zonă de spații verzi în zonă de servicii și locuințe individuale a unui teren cu o suprafață de peste trei hectare, imobil care face parte din PUZ „Cartier rezidențial cu dotări specifice-extravilan” aprobat printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2009, beneficiar Mihai Alexandru Ghyka.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?