Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Hoţul care fura dulceaţă, mălai şi untură, arestat preventiv


   Un bărbat din comuna Cîmpuri a ajuns în arest, fiind acuzat de comiterea mai multor furturi. Nicușor Pavel, de 40 de ani, fura tot ce-i cădea în mâini, de la borcane cu dulceață și sticle cu băutură, până la mălai sau aparate de sudură. Paguba nu a fost recuperată în totalitate, căci până să fie prins, a atentat la câteva borcane cu dulceață.

   Nicușor Pavel, de 40 de ani, din comuna Cîmpuri, a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. De la începutul anului și până în prezent, suspectul a intrat prin efracție în mai multe locuințe de pe raza localității de domiciliu, dar și din comuna Vizantea Livezi, de unde a sustras diferite bunuri. Omul nu era deloc pretențios și se mulțumea cu ce găsea. Fura borcane cu dulcețuri, sticle cu ulei și băutură, untură, mălai, drujbe, aparate de sudură, aragazuri de mici dimensiuni.
   Unul dintre păgubiți este și Radu Găuroiu, din Focșani, care are o casă de vacanță în comuna Cîmpuri. Acesta ne-a spus că vreme de o lună nu a mai mers pe la locuința din Cîmpuri, iar atunci când a ajuns a constatat că hoții i-au golit bucătăria de vară. „Am lipsit cam o lună și când am ajuns la casa din Cîmpuri, am găsit curățenie în bucătărie. Autorii au intrat într-o bucătărie de vară după ce au forțat geamul și au luat tot. Aragaz, borcane cu dulceață, sticle cu băutură, ce aveam pe acolo. Am sesizat fapta la poliție și sincer nu mă așteptam să se întâmple ceva. Nu speram că polițiștii de la Cîmpuri și Panciu mă vor suna să-mi spună că mi-au găsit bunurile. Ieri (joi – n.r.) m-a sunat șeful de post de la Cîmpuri să mă anunțe că autorul a fost prins și că îmi pot recupera bunurile. Chiar nu mă așteptam la asta. De când am făcut sesizarea, nu i-am întrebat nimic despre dosarul meu, pentru că nu speram ca autorul să fie găsit. Chiar am fost surprins”, a explicat Radu Găuroiu.
   Acesta, ca și alte persoane păgubite de altfel, și-a recuperat o parte din bunurile furate. De la comiterea faptei, autorul s-a mai înfruptat și el cu dulcețurile și băutura furate.

Percheziții în patru locații
 
   Polițiștii din Panciu și cei din Cîmpuri au efectuat, joi, patru percheziții, una dintre acestea fiind la domiciliul principalului suspect, pentru recuperarea bunurilor.
   Bunurile confiscate au fost expuse apoi ca la tarabă, iar păgubiții și-au ales și luat lucrurile care le aparțineau. 
   Polițiștii spun că Nicolae Pavel nu recunoaște nimic. Cu toate acestea, anchetatorii susțin că el este principalul suspect în nouă dosare penale, activitatea infracțională fiindu-i probată. În șase dintre dosare, bărbatul este cercetat pentru furt calificat, iar în celelalte trei pentru comiterea altor fapte. Nu este exclus ca el să fie principalul suspect și în alte dosare, înregistrate cu autor necunoscut.
   Polițiștii spun că au dovezi concrete care îl incriminează, motiv pentru care a ajuns în arest. „La data de 8 noiembrie a.c., orele 15.30, polițiștii din Panciu l-au depistat pe Nicușor P., de 40 de ani, din comuna Cîmpuri, la domiciliul căruia, în urma unei percheziții efectuate, au fost găsite bunuri provenite din mai multe furturi. Polițiștii au stabilit faptul că acesta este suspect de comiterea mai multor furturi din locuințe, comise în comunele Vizantea Livezi și Cîmpuri. Prejudiciul este de aproximativ 20.000 lei, din acesta fiind recuperat 70%”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?