Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Cupa Greşu la şah şi-a desemnat câştigătorii


   În perioada 25 – 28 octombrie s-a desfășurat la complexul „Flora” în pitoreasca localitate de munte Greșu a treia ediție consecutivă a concursului de șah clasic Cupa „Greșu”. Această relativ nouă competiție, organizată de Clubul Municipal de Åžah „Speranța” Focșani și desfășurată în 2010, 2011 și 2012, deja a devenit tradițională și este apreciată în toată țara. La cele trei competiții desfășurate în acești trei ani au participat numeroși șahiști de valoare și posesori de categorii și titluri naționale și internaționale care au făcut ca Vrancea să nu mai fie o cenușăreasă în șah.
   La competiția din acest an s-au desfășurat două turnee și au participat șahiști de la Clubul Municipal de Åžah „Speranța” Focșani, C.S.M. Focșani 2007, Aso-ciația Sport Club Corona, C.S. Åžah Club Galați, C.S. Dinamo București, C.S. Tinerii Maeștri București, C.S. Micul Prinț Brăila, C.S. Voința Buzău, C.S. Palatul Copiilor Buzău, C.S.Åž. Odorheiul Secuiesc, C.S. Dacia Craiova etc. Turneul A rezervat seniorilor și juniorilor a aliniat la start 29 de șahiști dintre care un maestru F.I.D.E., un maestru național, 8 candidați de maestru, 15 șahiști de categoria I, 2 șahiști de categoria a II-a și 2 șahiști fără categorie. Pe primele trei locuri s-au clasat maestrul F.I.D.E. Alexandu – Gabriel Duca, maestrul național Aurelian Ciobanu și candidatul de maestru Petruț Åžandor, toți cu 5,5 puncte.
   Din județul nostru au participat la primul turneu 5 seniori și 2 juniori. Aceștia s-au clasat în ordinea Mihai Strîmbu cu 5 puncte (locul al IV-lea în clasamentul general), Andrei Arghirescu cu 4,5 puncte, Cătălin Pătrașcu, Grigore Mălureanu și Ma-rius Arghirescu, toți trei cu 4 puncte, Sandu Gurguiatu și Viorel Balla, amândoi cu 3 puncte. Turneul B rezervat copiilor de 12 ani și mai mici a cuprins 8 șahiști și a fost câștigat de Balint Jancso, urmat de Andrei – Mihăiță Stan și Åžtefan – Mario Berechet. Din județul nostru au participat la turneul copiilor frații gemeni Paul și Teodor Lavric.
   Să menționăm, în afara celor 5 seniori, 2 juniori și 2 copii vrânceni, participarea a doi șahiști din Bacău legitimați la Clubul Municipal de Åžah „Speranța” Focșani: Aurelian Ciobanu și Corneliu Iorga. De remarcat numărul mare de premii în bani, cupe și medalii, inclusiv în rândul unor șahiști vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?