Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

TIBERIU NIŢU – propus pentru funcţia de procuror general, IOAN IRIMIE – procuror şef DNA


   Tiberiu Nițu a fost propus pentru funcția de procuror general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, a anunțat ministrul Justiției, Mona Pivniceru. Ministrul Justiției a declarat că, după evaluarea candidaturilor depuse pentru cele două funcții și a interviurilor susținute de aceștia, comisia a indicat câte două persoane care au îndeplinit în cea mai mare măsură standardele impuse.
   Mona Pivniceru a spus că pentru funcția de procuror general al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție au fost selectați Elena Hach și Tiberiu Nițu, iar pentru conducerea DNA au fost selectați Claudiu Dumitrescu și Ioan Irimie. Ministrul Justiției a adăugat că, în baza acestei liste scurte, a făcut o apreciere proprie a standardelor de evaluare și a procedurilor, fiind propuși Tiberiu Nițu ca procuror general al PICCJ și Ioan Irimie la șefia DNA.
   Propunerile ministeriale pentru cele două funcții vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, decizia finală urmând a fi luată de președintele României. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit să discute pe 22 noiembrie propunerile pentru funcțiile de procuror general al României – Tiberiu Nițu și procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție – Ioan Irimie, cei doi urmând să se prezinte în fața Secției pentru procurori, care va da un aviz consultativ. ‘Având în vedere propunerile adresate astăzi, 1 noiembrie 2012, (ieri-n.r.) de către ministrul Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, de avizare a numirii procurorilor Nițu Tiberiu Mihail și Irimie Ioan în funcțiile de procuror general respectiv șef al Direcției Naționale Anticorupție, Secția pentru procurori, reunită în ședință, a decis, cu unanimitate de voturi, (…) că data intervievării celor doi candidați va fi 22 noiembrie 2012’, informează un comunicat al CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?