Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Spitalul din Vidra, la cota de avarie


   Spitalul Comunal din Vidra are mari probleme financiare. Mihai Copaci, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea s-a întâlnit, miercuri, cu președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Doru Bădescu, pentru a solicita o suplimentare bugetară, astfel încât unitatea din Vidra să poată acorda asistență medicală spitalicească până la finele anului. „M-am întâlnit cu președintele CNAS pentru a solicita o suplimentare bugetară în valoare de 750 de mii de lei pentru Spitalul din Vidra. Acesta mi-a zis că nu se poate, deoarece spitalul a depășit suma maximă repartizată prin formula stabilită în Contractul Cadru, dar că se vor mai căuta soluții. Dacă nu se poate la CNAS, se va solicita sprijin la autoritățile locale. Pentru tot anul, Spitalul Vidra a primit 2 milioane de lei și ar mai avea nevoie de 750 de mii de lei”, ne-a spus Mihai Copaci.
   Managerul Spitalului Vidra, Mirela Cotea, ne-a spus că, momentan, nu s-a luat în calcul limitarea internărilor sau acordării unor servicii medicale. Ieri, aceasta a fost la Direcția de Sănătate Publică Vrancea pentru a solicita sprijin. „Sunt la Direcția de Sănătate Publică, unde voi înainta adrese către Ministerul Sănătății, Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În funcție de răspunsurile pe care le vom primi, vom decide dacă se vor limita internările”, a spus Mirela Cotea.
   Spitalul din Vidra are în componență patru Compartimente, respectiv Interne, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie și Chirurgie, cu 52 de paturi, și deservește unei populații de 45.000 de suflete.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?