Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Brad Pitt a donat 100.000 de dolari unei asociaţii care sprijină legalizarea căsătoriilor gay


   Actorul american Brad Pitt a lansat un apel public, donând el însuși suma de 100.000 de dolari, unei asociații care sprijină legalizarea căsătoriilor gay, o chestiune ce va fi votată săptămâna viitoare în patru state americane. Actorul a lansat un apel urgent, îndemnându-i pe americani să facă donații, în următoarele 24 de ore, pentru Human Rights Campaign (HRC), o asociație care luptă pentru drepturile homosexualilor și pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex. Pentru fiecare dolar donat, actorul va dona aceeași sumă, până la pragul de 100.000 de dolari.
   Un referendum pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale va avea loc săptămâna viitoare, în același timp cu scrutinul prezidențial, în statele americane Maine, Maryland, Minnesota și Washington. „Este ultima noastră șansă de a face diferența”, a spus Brad Pitt în mesajul său, publicat pe pagina principală a site-ului organizației Human Rights Campaign. „Dacă sunteți ca mine, atunci nu vreți să fiți nevoiți să vă întrebați, a doua zi după alegeri: «ce aș fi putut să fac?»”. „Cuplurile homosexuale – prietenii noștri, vecinii noștri – trebuie să beneficieze de aceeași protecție ca oricine altcineva”, a adăugat actorul american. „Donați în contul National Marriage Fund de la HRC imediat, așa cum am făcut eu, și, împreună, vom face ca țara noastră să progreseze, până în ziua când nu vor mai exista cetățeni de clasa a doua”.
   Căsătoria oficială dintre doi bărbați sau dintre două femei nu este recunoscută la nivel federal, dar este recunoscută în șase dintre cele 50 de state americane și în capitala federală Washington. Ea a fost validată în alte două state americane, unde trebuie să fie votată prin referendum înainte de a intra în aplicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?