Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Sectorul de drum Jitia-Vintileasca va fi asfaltat în totalitate


   Lucrările de asfaltare a drumurilor naționale de pe Valea Râmnicului vor continua până la Vintileasca. Acestea vor consta în refacerea drumului, calibrarea acestuia și asfaltare. Fondurile pentru continuarea lucrărilor de refacere a drumului până la Vintileasca au fost alocate în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, atât la Guvernul României, cât și la ministerele Finanțelor și Transporturilor. „Lucrările de asfaltare de pe DN 2R Jitia-Vintileasca-Bahnele vor continua până la Vintileasca”, a precizat Marian Oprișan. Resursele financiare necesare au fost aprobate în ședința de guvern de sâmbătă.
   Practic, în acest moment se poate spune că fondurile alocate de Guvernul Ponta vor asigura realizarea lucrărilor de asfaltare pe sectorul Dumbrăveni- Dumitrești-Chiojdeni-Jitia-Vintileasca. Constructorul a executat pe acest drum, deja, lucrări de lărgire a părții carosabile, a terasamentelor, au fost făcute plombări pe stratul de asfalt existent și a fost turnat strat de asfalt pe tot sectorul de drum Dumbrăveni-Jitia. Lucrările sunt executate de grupul de firme al omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Investițiile în singurul drum de acces către localitățile de pe Valea Râmnicului sunt realizate după ce oamenii din această zonă au fost practic abandonați de guvernele pedeliste. În câteva luni, Executivul USL, condus de Victor Ponta, a găsit resursele necesare reparării celor două drumuri.
   De asemenea, sunt efectuate lucrări pe drumul național 2M Focșani-Andreiașu. Aceste lucrări sunt în derulare și constau în refacerea părții carosabile, plombări și turnarea unui strat de asfalt pe tot acest drum. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că a  obținut finanțare suplimentară pentru încă 500 de metri din acest drum. „Lucrările de asfaltare de pe DN 2M vor continua până dincolo de Andreiașu, fiind suplimentată finanțarea pentru încă 500 de metri de drum, după localitatea Andreiașu”, a spus Marian Oprișan.
   În urmă cu câteva luni, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, au vizitat mai multe drumuri naționale aflate într-o stare dezastruoasă din cauza nepăsării guvernelor pedeliste, care nu au alocat niciun leu în județul Vrancea.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?