Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Licitaţie pentru construcţia unui bazin olimpic în Focşani


   Focșaniul va avea un bazin olimpic. Proiectul privind construcția acestuia se află deja în fază de licitație la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.  Investiția are o valoare estimată la 8,7 milioane de euro și va fi realizată în incinta Complexului Sportiv Focșani, Aleea Stadionului nr.2.
Deja, Consiliul Județean Vrancea a aprobat ca terenul pe care se realizează investiția să fie dat în folosință gratuită Companiei Naționale de Investiții (CNI) pe durata construirii obiectivului. Complexul olimpic va avea 400 de locuri, va fi construit pe o suprafață de 13.601 metri pătrați și va avea un bazin de competiții și un bazin de antrenamente. Suprafața desfășurată a investiției va fi de 5.988 metri pătrați, iar suprafața construită va fi de 3.380 metri pătrați.
   Acest proiect a fost inițiat încă din anul 2004 de către șeful administrației județene, Marian Oprișan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianței DA. În martie 2004, la propunerea lui Marian Oprișan, Consiliul Județean Vrancea a aprobat hotărîrea 42 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Complex sportiv”, în municipiul Focșani, pe bulevardul București. La acea vreme, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, declara că pe baza indicatorilor tehnico-economici va discuta cu Compania Națională de Investiții finanțarea Complexului Sportiv.
   De reținut că, la începutul anului 2004, Guvernul condus de Adrian Năstase stabilise toate detaliile pentru un împrumut de 6.500 de miliarde de lei vechi de la Casa de Economii și Consemnațiuni. Creditul bancar fusese autorizat printr-o ordonanță de urgență, ordonanță care împuternicea Compania Națională de Investiții SA și Agenția Națională de Locuințe, ambele aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, Construcțiilor și Turismului, din acea perioadă, să contracteze de la CEC împrumuturi în valoare de aproximativ 150 de milioane de dolari. Din acești bani, urmau să fie construite locuințe, săli de sport și chiar complexuri sportive, categorie în care era prins și Complexul Sportiv Focșani. Deși exista sursă de finanțare și se derulaseră mai multe etape ale acestui proiect, puterea pedelistă a hotărît la începutul anului 2005, sistarea tuturor investițiilor. Așa se face că acest important proiect inițiat de Marian Oprișan a fost blocat timp de 7 ani.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?