Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

1,5 milioane lei pentru anveloparea blocurilor din Focşani


   Mai multe blocuri de locuințe din municipiul Focșani vor fi reabilitate termic în următoare perioadă, cu bani de la stat.
   În urma demersurilor realizate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, Executivul USL condus de Victor Ponta a alocat în ședința de Guvern de sâmbătă, suma de 1,5 milioane lei (15 miliarde lei vechi) pentru anveloparea blocurilor din Focșani. Este vorba despre 17 blocuri de locuințe, pentru care Primăria Focșani a depus documentația necesară la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și pentru care se aștepta finanțare până la sfârșitul anului, după cum a precizat în urmă cu câteva săptămâni primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi.
   Blocurile vor fi reabilitate în cadrul Programului național privind creșterea performanței energetice la blocurile de locuințe. Asociațiile de proprietari urmează să plătească 20% din costul total al lucrărilor de intervenție, care se împarte între toți locatarii. Restul de 80% din costul total al lucrărilor este asigurat de la bugetul de stat și cel local, astfel: 50% de la bugetul de stat și 30% de la bugetul local.
   Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe presupune: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în bloc, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, izolarea termică a subsolului, refacerea fațadei. Printre avantajele reabilitării termice a blocului se numără reducerea facturii la întreținere în timpul iernii cu până la 40% și dispariția fenomenului de igrasie.
   Deși municipalitatea a cerut în nenumărate rânduri în ultimii ani includerea în programul național pentru anveloparea blocurilor, guvernarea portocalie, indiferentă la problemele localităților conduse de primari PSD, nu a alocat niciun ban pentru reabilitarea termică a blocurilor din Focșani încă din anul 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?