Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Târg de Carte la Galeriile de Artă


   Toți cei care doresc să citească o carte bună sunt așteptați la Târgul de Carte, de la Galeriile de Artă din Focșani. Târgul este dedicat centenarului Bibliotecii Județene,  astfel că ieri au avut loc mai multe manifestări culturale, la care au participat și subprefectul Cristi Misăilă, deputatul Angel Tîlvăr, directorul Bibliotecii Naționale a României Elena Tîrziman, foști directori ai Bibliotecii Județene, reprezentanți ai Consiliului Județean și Ion Lungu, un focșănean de-o vârstă cu biblioteca, care de 37 de ani este abonat. Toți cei prezenți au primit din partea conducerii Bibliotecii câte o diplomă aniversară. „Biblioteca Județeană reprezintă un reper major în activitatea culturală și spirituală a județului nostru. Biblioteca reușește de fiecare dată să aducă bucurie în sufletul cititorilor”, a precizat Cristi Misăilă.
   „Biblioteca Județeană se află în topul celor mai vizibile și mai active biblioteci din țară. S-a remarcat atât în spațiul biblionet cât și în spațiul celorlalte biblioteci prin colectivul marcat de spiritul de coeziune și atașament existent printre cei care lucrează în această instituție”, a declarat Elena Tîrziman. Aceasta a înmânat conducerii Bibliotecii Județene o Diplomă de Excelență.
Deputatul Angel Tâlvăr este un cititor atât al Bibliotecii Județene cât și al celei Naționale. „O felicit pe doamna Fântânaru pentru efortul pe care îl depune. Cititul și cartea nu reprezintă o luptă pierdută”, a declarat el.
   În cinstea Bibliotecii Județene, a fost lansată o emisiune de plicuri dedicate Centenarului, cu sprijinul Asociației de Filatelie și de Cartofilie din Vrancea. Pe plicuri sunt imprimate imaginea bibliotecii de acum o sută de ani și bustul scriitorului Duiliu Zamfirescu.
   Manifestările au continuat apoi cu lansarea monografiei „Biblioteca Publică din Focșani incursiune monografică 1912-1945”, realizată de Veronica Crăciun și cu inaugurarea Târgului de Carte.  

Cărți bune, la prețuri mici

   Printre editurile care au răspuns afirmativ invitației Bibliotecii Județene se numără RAO, Orizonturi București, Univers, Fundația Cartea Călătoare și altele. La Târgul de Carte, prețurile sunt promoționale. „Avem beletristică, carte pentru copii, cum ar fi enciclopediile și mini enciclopediile. Vânzările merg așa și așa, cred că motivul este lipsa banilor și internetul, care este mult mai accesibil. Le recomand celor care doresc să citească o carte bună «Moștenirea», scrisă de Christopher Paolini, o carte despre lumea cavalerilor și a dragonilor”, a spus Carmen Trocea, reprezentanta Editurii RAO.
   „Deocamdată ne uităm, vrem să vedem ce este. La salariile pe care le avem ca funcționari publici este cam greu să cumperi. Le recomand însă tinerilor să citească mult, pentru că nu le oferă calculatorul ce le oferă o carte”, ne-a spus o cititoare.
   Nu lipsesc nici cărțile practice. „Noi avem un proiect cu Gazeta Sportului, prin care oferim romane celebre la prețul de 13 lei fiecare, un preț bun pentru toată lumea. Avem cărți dedicate publicului nostru țintă, femeile, cum ar fi «Propunere indecentă», după care s-a realizat și filmul cu același nume. Avem cărți dedicate bucătăriei, cum ar fi cea de bucate, scrisă de Sanda Marin, care se vinde foarte bine și este cerută, în ciuda faptului că acum pe piață au apărut foarte multe cărți de bucătărie. Avem beletristică, cultură generală, thriller-uri. Acum se citesc cărțile practice nu la fel de mult ca în anii trecuți, dar cel care atrage clientul este prețul și încercăm să oferim prețuri bune, astfel încât cumpărătorii să își poată achiziționa cărți”, ne-a declarat Mirela Stoian, de la Editura Orizonturi București.
   Un stand foarte vizitat este cel al Bibliotecii Județene, care a fost delegată de mai multe edituri din țară să le prezinte oferta editorială. Pot fi achiziționate cărți premiate cu Pulitzer, beletristică, atlase, enciclopedii și de religie. „Dacă de la primele ore ale dimineții am vândut deja 4 cărți, înseamnă că se vinde. Chiar dacă nu se cumpără cartea, cititorul o poate vizualiza și apoi o poate împrumuta de la noi de la bibliotecă”, a declarat Luciana Stoian, de la Biblioteca Județeană. Târgul este deschis până sâmbătă, la ora 17.00.
   În cadrul evenimentelor dedicate Centenarului Bibliotecii Județene au fost organizate și colocvii și au avut loc și lansări de carte. La Galeriile de Artă a avut loc un duplex literar Chișinău/ Focșani, au putut fi vizionate filme și documentare.
Manifestările vor continua și astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?