Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bărbat din Mărăşeşti arestat la Londra


   Sorin Toma, din Mărășești, a solicitat instanței de la Panciu rejudecarea cauzei în care, la începutul lui 2010, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu executare, pentru infracțiunile de ultraj, lovire și distrugere. Bărbatul, care acum își ispășește pedeapsa în penitenciar, a susținut în fața magistraților că nu a știut de existența dosarului penal, deși din actele atașate la acesta rezultă că, în perioada în care a fost legal citat pentru a se prezenta la proces, el nu a fost de găsit la domiciliu.
   Sorin Toma i-a declarat judecătorului că a fost arestat la Londra, de unde a fost adus în România și încarcerat, deși nu știa să fi fost judecat. „M-am trezit cu polițiștii la ușă, la 6 dimineața. Mi-au spus că există un mandat european de arestare pe numele meu, că sunt condamnat la 3 ani de închisoare, după care m-au și trimis în România”, a spus acesta.
Bărbatul a solicitat ca dosarul care a stat la baza condamnării din februarie 2010 să fie repus pe rolul instanței, pentru a avea posibilitatea de a se apăra. „Nu este adevărat că am fugit de proces, eu nici nu am știut că sunt judecat”, a mai spus Toma.
   Potrivit rechizitoriului din 2009, Sorin Toma a fost trimis în judecată după ce, în același an, pe 24 iulie, a provocat scandal într-un bar din Mărășești. Folosindu-se de un cuțit, acesta a lovit o persoană, provocându-i leziuni pentru vindecarea cărora a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, Toma a mai amenințat un polițist și a spart un geam de la sediul Poliției Mărășești, unde a fost adus imediat după incidentul din bar.
   La vremea respectivă, procurorii au arătat că Sorin Toma nu era la prima abatere, el fiind condamnat, anterior, pentru tâlhărie, la 4 ani de închisoare. Având în vedere cererea adresată Judecătoriei Panciu, instanța i-a acordat lui Toma un termen, pentru pregătirea apărării. Acesta se va afla, din nou, față în față cu magistrații, pe data de 1 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?