Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Opt tineri romi vor să devină medici


   Opt tineri romi, toți din Mărășești, au aplicat și au fost acceptați deja în cadrul Programului de Dezvoltare Personală „Profesioniști romi în domeniul medical”. Ieri, Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea a găzduit o întâlnire cu tinerii romi și reprezentanții comunităților din care aceștia fac parte. Tinerii au fost învățați, pas cu pas, ce trebuie să facă pentru a accesa în cadrul proiectului, dar totodată le-au fost aduse la cunoștință și numeroasele avantaje de care se pot bucura ca beneficiari ai acestui program. La rândul lor, tinerii romi au putut adresa întrebări și să ceară lămuriri chiar de la reprezentanții Agenției de Monitorizare a Presei, cei care implementează acest proiect.
   Înscrierile în cadrul celei de-a IV-a etape continuă până la finele lunii octombrie, astfel că tinerii romi mai au o săptămână la dispoziție pentru a aplica. Programul este o oportunitate pentru tinerii romi, după cum a precizat chiar și liderul comunității rome din Vrancea. Acesta a subliniat că romii sunt dornici să învețe, iar acest sprijin le va fi de mare folos pe viitor. „În Vrancea nu a mai existat un astfel de proiect. Tinerii noștri sunt dornici să învețe și este o mare oportunitate pentru ei. Vom încerca și noi să îi atragem către acest program. Avem romi cu performanțe în toate domeniile. Din păcate găsirea unui loc de muncă este foarte dificilă. Noi încercăm să sprijinim tinerii din comunitatea noastră. Avem și o colaborare foarte bună cu inspectorul pentru minorități”, a precizat Valerică Ciubotaru, președintele Partidei Romilor Vrancea.
   Din partea Inspectoratului Åžcolar a fost prezentă Ana Gavrilescu, inspector școlar la compartimentul minorități naționale. Programul de Dezvoltare Personală „Profesioniști romi în domeniul medical” este implementat de Agenția de Monitorizare a Presei. Inițiativa se bucură de sprijinul Agenției Naționale pentru Romi, Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?