Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640
Ediția: Luni 3 iunie 2024. Nr. 6640

Elevi de 10 la Evaluare! Ileana Veronica Nițu, de la Școala „Duiliu Zamfirescu” Focșani, se visează medic legist

Alege-ți un drum și încearcă să muncești cât poți de mult pentru a ajunge la destinație. Cam așa am putea descrie parcursul școlar al adolescentei pe care urmează să o cunoaștem. Ileana Veronica Nițu a absolvit Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu” din Focșani „cu media generală aproape 10” și este unul dintre elevii vrânceni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională din acest an.

Pot spune că am învățat constant din clasa a V-a până într-a VIII-a, și am învățat intens în ultimele două săptămâni din clasa a VIII-a pentru examene. Consider că este foarte important să întrebi profesorul atunci când nu înțelegi ceva la ore.

Am observat că multor colegi le era frică să întrebe. Pe de altă parte, eu întrebam la fiecare oră, în așa fel încât doamna de Matematică, când intra în clasă, știa că am o întrebare. Cred că teama colegilor era să nu-și strice imaginea în ochii profesorului sau se gândeau că vor râde ceilalți colegi atunci când văd că ei nu știu ceva și… rămâneau cu lucrurile acelea neștiute, sperând să nu le pice la examen”, spune Ileana Nițu.

Un viitor medic legist

Ileana recunoaște că a avut emoții și înaintea examenului scris de la Limba și literatura română, dar și înaintea celui de la Matematică. Părinții, în schimb, „au spus că se așteptau să iau 10 la ambele. Au avut încredere în mine și mi-au spus că nu aveam de ce să-mi fac griji. După ce am văzut notele, sincer, am introdus codul de mai multe ori, în mai multe zile, să fiu sigură că acelea sunt notele mele”.

După ce a citit „Aventurile lui Sherlock Holmes”, Ileana și-a dat seama că, deși nu are „stofă de detectiv”, i-ar plăcea să devină medic legist. Așa că a ales să se înscrie la Colegiul Național „Unirea” Focșani, specializarea Biologie-Chimie, iar mai apoi vrea să studieze la Facultatea de Medicină. În timpul liber, adolescenta învață singură să cânte la chitară. Cum? „Prin «magia internetului». Am găsit tot felul de tutoriale, atât pentru copii, cât și pentru adulți începători, așa că n-ai cum să nu înțelegi și să nu înveți să cânți la chitară”, consideră Ileana.

Adolescenta le mulțumește profesorilor pentru tot ajutorul acordat, „în special doamnei dirigintă, Gicuța Dochioiu, profesoară de Matematică, cea care mi-a suportat toate întrebările și care ne-a explicat și a muncit mai mult decât toată clasa la un loc. Am făcut Matematică până în ultima oră din clasa a VIII-a și acest lucru m-a ajutat nespus. Adică, fără dumneaei nu aveam nicio șansă să iau 10 la examen. De asemenea, le mulțumesc părinților pentru că m-au suportat când mă stresam și învățam non-stop, și le spuneam că nu o să intru nicăieri la liceu”.

Ileana are un mesaj și pentru ea, cea din viitor: „învață în continuare și nu te culca pe o ureche că ai luat 10 la examen. Nu este o notă atât de importantă. Sper să-ți îndeplinești visul, cel de a ajunge medic legist!”.

O felicităm pe Ileana Veronica Nițu pentru rezultatele obținute și-i dorim mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?