Ediția: Sâmbătă 19 aprilie 2025 Nr. 6860
Ediția: Sâmbătă 19 aprilie 2025 Nr. 6860

VIDEO și GALERIE FOTO: Primarul Misăilă a inaugurat sediile Liceului de Artă și Grădiniței 13

Primarul Focșaniului, Cristi Valentin Misăilă, a inaugurat, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Copilului, două unități școlare reabilitate cu fonduri europene. Sâmbătă, 1 iunie, a fost inaugurat sediul reabilitat din strada Alecu Sihleanu al Liceului de Artă „Gh. Tattarescu”, iar duminică, 2 iunie, a fost inaugurată clădirea reabilitată a Grădiniței nr. 13 din cartierul Sud.

La inaugurarea sediului Liceului de Artă au fost prezenți prefectul Marius Iorga, deputatul Laurențiu Marin, cadre didactice și părinți curioși să vadă noile condiții din Liceul de Artă. În cadrul festivităților a fost dezvelit și bustul lui Gheorghe Tattarescu, pictorul focșănean care a fost unul dintre întemeietorii învățământului artistic românesc. Lucrările de reabilitare au fost realizate în cadrul proiectului european „Creșterea eficienței energetice la corp clădire liceu și lucrări conexe la Liceul de Artă «Gh. Tattarescu»”, cu o valoare de aproximativ opt milioane lei.

Prin aceste lucrări a fost renovat sediul Liceului și s-a intervenit la gard și la curtea clădirii. De asemenea, printr-un proiect finanțat prin PNRR, a fost achiziționat mobilier școlar nou și echipamente IT pentru sălile de curs. „Ce putea fi mai frumos decât ca, de Ziua Copilului, să le asigurăm elevilor un mediu în care să crească sănătos, să se educe la cele mai înalte standarde. Acești copii minunați, care reprezintă cu mândrie Focșaniul, merită o clădire la cele mai înalte standarde, cu mobilier nou și echipamente IT achiziționate cu fonduri prin PNRR.

O felicit pe doamna director Ioana Constantinescu care, alături de colectivul cadrelor didactice de la acest liceu s-au implicat, împreună cu elevii, în acest proiect de reabilitare a clădirii. Cu toții formează o mare familie, alături de elevi, părinți, autorități publice locale, biserică… Este a doua clădire pe care o realizăm pentru elevii Liceului de Artă. În urmă cu doi ani a fost inaugurat sediul Liceului de Artă de pe strada Dornei, prima unitate școlară realizată în Municipiul Focșani după 1989, realizată cu bani din bugetul local și prin PNDL”, a arătat primarul Cristi Misăilă.

Acesta a precizat totodată că, după finele anului școlar, vor începe și lucrările de reabilitare a străzii Alecu Sihleanu, un proiect finanțat prin PNI „Anghel Saligny”. Proiectul de reabilitare al clădirii Liceului de Artă a început anul trecut, odată cu alte investiții la unitățile de învățământ din Focșani.

Primul laborator de informatică pentru o grădiniță din Focșani

          Duminică, primarul Cristi Misăilă a inaugurat clădirea reabilitată a Grădiniței nr. 13, din cartierul Sud. La evenimentul organizat în Ziua Porților Deschise la unitatea de învățământ au fost prezenți inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar, Lauriana Ailincuței, deputatul Laurențiu Marin, precum și consilieri locali. Primarul Misăilă a arătat că, în urma lucrărilor de reabilitare, copiii beneficiază de cele mai bune condiții, de un mobilier nou, cu pătuțuri noi, dar și de primul laborator de informatică realizat cu fonduri PNRR  la o grădiniță din orașul nostru.

Sunt 10 săli de clasă reabilitate și mobilate într-o clădire unde, după ce a fost construită în 1977, nu au fost executate decât lucrări de întreținere. O felicit pe doamna director Andreea Nițu care, împreună cu cadrele didactice de la această unitate școlară s-au implicat și au aranjat sălile de clasă astfel încât preșcolarii să vină cât mai repede la cursuri. Le mulțumesc părinților pentru că au avut răbdare și înțelegere pe perioada lucrărilor, dar sunt convins că așteptarea a meritat și sunt mulțumiți de ceea ce au găsit la grădiniță”, a arătat primarul Cristi Misăilă.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței nr. 13” a avut o valoare de peste 6,19 milioane lei. Tot în cartierul Sud, sunt în derulare lucrările la grădinițele 1 și 10, la creșa 1, care vor fi finalizate în această vară. Tot aici au început lucrările de reabilitare termică la școlile „Alexandru Vlahuță” și „Nicolae Iorga”. Deocamdată sunt în desfășurare lucrările la sala de sport, urmând ca firma de construcție să intre în interiorul unităților școlare după terminarea anului școlar.

Animatoare, face painting și concursuri sportive de Ziua Copilului

          Copiii s-au bucurat sâmbătă, 1 iunie, de un program special de activități organizate de Primăria Focșani în colaborare cu Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia”, Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei”, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani, CSM Focșani 2007, Consiliul Local al Tinerilor Focșani, Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”.

Au fost organizate activități interactive cu face painting, animatoare, baloane, muzică pentru copii și premii cu multe medalii în cinci locuri de joacă din Municipiul Focșani, respectiv în spațiile din Parcul „Nicolae Bălcescu”, Parcul Bahne, Grădina Publică, Velo Park și în cartierul Mândrești. Tot în Parcul „Nicolae Bălcescu” a fost organizat un moment artistic cu tinerii de la Ansamblul Folcloric „Țara Vrancei” și un spectacol cu Teatrul de Păpuși pregătit de Liceul de Artă „Gh. Tattarescu”.

Iubitorii de sport s-au bucurat, sâmbătă, de meciurile organizate în cadrul turneului de fotbal copii organizat la  Stadionul Milcovul din Focșani. La turneu au participat echipe din Focșani, la categoria 2015 – 2016 și categoria 2017, de la cluburile CSM Focșani 2007, Kinder Focșani, Inizio Focșani, REAL Focșani.

După amiază, în Piața Unirii, a avut loc ediția din acest an a Festivalului Folcloric „Opincuța” cu o paradă a artiștilor populari dar și recitalul câștigătorilor festivalului „Florile Dragostei”, organizat de Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”. Seara a continuat cu un spectacol coregrafic de dans al trupei „The Sky” și s-a încheiat cu un așteptat moment – recitalul special al lui Antonio Pican.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?