Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Lipsă de personal la Căminul din Mărăşeşti


   Căminul pentru Persoane Vârstnice „O nouă șansă” Mărășești se confruntă cu o criză acută de personal. Din cauza posturilor blocate, unitatea trebuie să se descurce doar cu patru infirmiere și patru asistente medicale. Daniel Drăgan, directorul Căminului ne-a spus că unitatea are nevoie urgentă de încă două infirmiere, un asistent medical și un asistent social. „Posturile sunt, din păcate, blocate și ne descurcăm foarte greu. Se face foarte greu față volumului mare de muncă. Avem nevoie de 2 infirmiere, un asistent medical și un asistent social”, spune Daniel Drăgan. 
   În Căminul pentru Persoane Vârstnice din Mărășești trăiesc 44 de bătrâni, care beneficiază de servicii de cazare, masă, îngrijire personală, medicală. De asemenea, aceștia au parte și de activități specifice vârstei. Beneficiarii au peste 60 de ani, iar pentru a fi primiți în Cămin nu trebuie să aibă probleme psihice sau să fie imobilizați.
   De asemenea, trebuie să plătească o taxă, stabilită de Consiliul Local, de 500 lei- în cazul persoanelor care își pot face singure menajul, 650 lei- cei semi-dependenți și 800 lei- persoanele care depind de îngrijire.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?