Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Peste 30 de mii de vaccinuri antigripale pentru Vrancea


   Campania de vaccinare antigripală va demara curând. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea au solicitat Ministerului Sănătății, pentru această campanie, 31.708 de doze de vaccin, care vor sosi în perioada următoare.
   Vaccinarea antigripală din acest an va costa Ministerul Sănătății 11 milioane de lei, bani cu care sunt în curs de achiziție 1 milion de vaccinuri. Dozele vor fi achiziționate din import, deoarece Institutul Cantacuzino nu a mai primit licența de producție. Prioritate la vaccinare vor avea persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, dar și personalul medical.
   Ca în fiecare an, campania se va derula prin cabinetele medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi. Medicii recomandă populației ca, în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură, să asculte sfaturile specialiștilor și să respecte regulile de igienă, pentru evitarea îmbolnăvirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?