Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Compartiment de chirurgie estetică şi plastică la Spitalul Adjud


   Spitalul Municipal din Adjud va avea, în curând, Compartiment de Chirurgie Estetică, Microchirurgie și Plastică. Acesta va funcționa în cadrul Compartimentelor de Chirurgie și Ortopedie, care au 42 de paturi de spitalizare.
   Tot ce le mai trebuie reprezentanților Spitalului Adjud este avizul Ministerului Sănătății pentru deblocarea unui post de medic specialist chirurg plastician. „Am primit aparatura de la o fundație din Olanda, mai exact două microscoape operatorii și o masă chirurgicală, în valoare de 60 de mii de euro. Facem demersuri către Ministerul Sănătății pentru deblocarea unui post de medic specialist, care să activeze în cadrul compartimentului”, spune managerul Spitalului Adjud, medicul chirurg Gheorghe Bercea.
   Mai mult, conducerea Spitalului Adjud vrea să înființeze și o linie chirurgicală laparoscopică. Cei trei medici chirurgi din cadrul Spitalului au competență să facă intervenții chirurgicale laparoscopice. „Suntem pe lista Ministerului Sănătății, prin aprobarea Consiliului Local, de a participa cu o cotă parte pentru un laparoscop. Practic, autoritățile locale vor contribui cu o parte din sumă, iar Ministerul Sănătății trebuie să contribuie și cu cealaltă sumă. Un laparoscop cu tot cu ustensile costă 70 de mii de euro”, a mai spus managerul Bercea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?