Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

O pictură care ilustrează penisurile celor patru membri ai trupei Beatles a fost distrusă


   O pictură dintr-o galerie din Liverpool, care ilustrează penisurile celor patru membri ai trupei Beatles – John, Paul, George și Ringo -, a fost vandalizată. Intitulată „The Beatles in America”, pictura a fost realizată de Jonathan Gent, care a donat-o pentru expoziția „Liverpool Love”.
   Obiectele expuse la „Liverpool Love” vor fi vândute la licitație, iar încasările vor reveni organizației Claire House pentru ajutorarea copiilor defavorizați. „Este cel mai intim mod în care te poți apropia de The Beatles. Asta mi-am dorit – pentru că ei sunt un fenomen global -, acest lucru intangibil mă interesează în relația cu ei. Așa că ideea de a le picta penisurile pe pânză a fost legată de ideea de apropiere, de ideea de a te apropia astfel de un idol”, a spus artistul Jonathan Gent despre pictura sa.
   Penisurile, pictate în ulei și atribuite fiecărui membru al trupei Beatles, au fost însă deformate de către vizitatori ai expoziției, care nu au fost identificați. Opera a fost scoasă din expoziție și specialiștii încearcă să evalueze paguba. Vandalizarea picturii ar putea pune în pericol organizarea licitației pe care galeria intenționa să o organizeze pe 17 octombrie. Deocamdată nu se știe dacă licitația va mai avea loc la data programată. „Daunele sunt cu atât mai mari cu cât fondurile strânse în urma licitației sunt destinate unei organizații care se ocupă de binele copiilor. Decizia de a readuce opera în expoziție depinde de modul în care va fi restaurată”, a declarat un purtător de cuvânt al galeriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?