Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

La judecată pentru lipsire de libertate


   Dosarul în care Vasile N., din Tîmboiești, a fost condamnat pentru lipsire de libertate, se va întoarce în rejudecare la Judecătoria Focșani, după ce părțile vătămate și-au schimbat declarațiile în fața instanței de judecată. În primă instanță, bărbatul a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare. Dosarul a ajuns în recurs la Curtea de Apel Galați care s-a pronunțat zilele trecute. „Admite recursul declarat de inculpatul N.Vasile. Casează sentința penală nr. 420 din 29.02.2012 a Judecătoriei Focșani și dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeași instanță. Menține actele procedurale efectuate până la data de 22.02.2012. Cheltuielile judiciare în recurs rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia penală pronunțată de judecătorii gălățeni.
   Fapta pentru care a fost judecat bărbatul datează din martie 2011. În urma unei reclamații, anchetatorii au stabilit că bărbatul a dus la locuința mătușii sale un bărbat și o femeie, pe care i-a pus să își ceară iertare de la aceasta. Nu le-ar fi dat voie să plece până ce cei doi nu au făcut ce li s-a cerut. În timpul procesului, care s-a desfășurat la Judecătoria Focșani, victimele și-au schimbat declarațiile și au susținut că nu e chiar așa de grav ceea ce s-a întâmplat.
   Cei doi reclamanți, respectiv Dragomir I., de 58 de ani, șiVirginia Î., de 43 de ani, s-au transformat la rându-le în inculpați, în cadrul unui alt dosar penal, după ce procurorii s-au autosesizat. Mai mult decât atât, în același dosar a mai fost audiată și o minoră, respectiv M. C. F., de 17 ani, care, de asemenea, și-a schimbat declarațiile. Dragomir și Virginia sunt acuzați de favorizarea infractorului, iar minora de mărturie mincinoasă. Învinuiții au spus că între timp s-au împăcat cu Vasile și au vrut să-l scape de acuzații, mințind. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?