Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Două milioane de lei pentru branşarea la gaze a blocurilor din Panciu


   Guvernul Ponta a alocat două milioane de lei pentru continuarea proiectului ,,Rețele termice de la CTT la blocuri în orașul Panciu”. Suma a fost alocată în urma intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Valoarea totală a proiectului este de 12.881.362 lei și presupune racordarea centralelor termice containerizate la consumatorii casnici prin executarea unor rețele termice exterioare și interioare. Finanțarea se derulează prin Programul „Termoficare 2006 – 2015 – căldură și confort”, implementat de  Ministerului Administrației și Internelor.
   Suma mai sus menționată a fost alocată în cea de-a treia etapă a programului „Strategia de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a orașului Panciu”, care are ca scop reducerea costurilor privind furnizarea energiei termice populației, pentru încălzirea locuinței și prepararea apei calde de consum, prin sisteme publice centralizate de alimentare cu energie termică.
   În cadrul acestui program au fost cuprinse mai multe obiective de investiții începând cu ,,Reabilitarea sistemului de încălzire din orașul Panciu prin echiparea cu centrale termice containerizate transportabile”, obiectiv în valoare totală de 4.173.639 lei, care a fost finalizat în anul 2007.
   În etapa a doua s-a realizat alimentarea cu combustibil a centralelor termice containerizate, în cadrul obiectivului ,,Racordarea centralelor termice containerizate la rețeaua de gaze, pentru producerea energiei termice în orașul Panciu” , în valoare totală de 7.620.960 lei, actualizat la 10.898.468,73 lei și finalizat în anul 2009.
   Primarul Ion Petre a declarat că cea de-a treia etapă a programului „Strategia de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a orașului Panciu” presupune racordarea centralelor termice containerizate la consumatorii casnici prin executarea unor rețele termice exterioare și interioare. „În prezent, blocurile de locuințe, precum și toate instituțiile publice din cartierele orașului Panciu, sunt încălzite pe timpul iernii prin intermediul unor centrale termice ce funcționează cu CLU și cu ajutorul lemnelor. Prin acest proiect, noi propunem realizarea rețelelor termice de la centralele ce livrează agent termic la blocurile din orașul Panciu și care funcționează pe gaze naturale. Gazele naturale ca și formă de energie, au un preț de achiziție de circa patru ori mai redus față de energia electrică și de 2.5 ori mai redus față de combustibilii lichizi ușori”, a afirmat primarul Ion Petre. Acesta a precizat că în urma implementării acestui proiect, se vor face economii importante care vor duce la recuperarea investiției în aproximativ 13 ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?