Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO: Contractul de finanţare la „Drumul podgoriilor vrâncene“ va fi semnat


   Consiliul Județean va semna, în perioada următoare, contractul de finanțare pentru proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene” finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa 5, Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului, domeniul de intervenție 5.3 Promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică.
   Valoarea totală a proiectului este de 580.836,62 lei. Consiliul Județean Vrancea alocă 14.042,94 lei, reprezentând contribuția proprie la valoarea cheltuielilor eligibile din proiect, și 20.000 lei, reprezentând contribuția proprie la valoarea cheltuielilor neeligibile din proiect.
   Proiectul „Drumul podgoriilor vrâncene” are ca principal scop dezvoltarea turismului în județul Vrancea, prin valorificarea potențialului turistic existent. Cunoscută drept  „Å¢ara viei și vinului”, Vrancea este județul cu cea mai mare suprafață cultivată cu viță de vie, având un patrimoniu viticol de 27.639 ha,reprezentând 11% din totalul terenului agricol al județului și aproximativ 10% din suprafața viticolă a României.
   Prin realizarea acestui proiect se urmărește crearea și marcarea corespunzătoare a unui traseu turistic care să cuprindă podgoriile Panciu, Cotești și Odobești și să includă combinate de vinificație, crame, obiective turistice. Totodată, proiectul mai vizează promovarea traseului turistic sub denumirea generică „Drumul Podgoriilor vrâncene” printr-o serie de activități cum ar fi organizarea unor evenimente în fiecare podgorie, concomitent cu Festivalul Viei și Vinului, concepere, editare și diseminare materiale promoționale, crearea unui site de promovare turistică a zonei țintă.
   Chiar în aceste zile, administrația județeană lucrează la programul celei de-a XX-a ediții a „Festivalului Internațional al Viei și Vinului – Bachus” unde vor fi organizate mai multe manifestări care au ca scop promovarea zonelor vitivinicole din Vrancea, a celor mai bune vinuri și noi piețe de desfacere interne și externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?