Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Peste 50 de mii de pensionari vrânceni au pensii sub 500 de lei


   Astăzi, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, în timp ce în toate structurile rezidențiale destinate seniorilor se fac mese festive și serbări, peste 50 de mii de pensionari vrânceni se chinuie să supraviețuiască din pensii sub 500 de lei lunar. Pentru 15.823 dintre aceștia situația este de-a dreptul disperată, ei fiind nevoiți să-și asigure existența zilnică din pensia socială, numită pompos indemnizație minimă garantată, în cuantum de 350 lei. „În evidențele instituției noastre există un total de 79.499 beneficiari de drepturi de pensii de stat, pensii CAP, indemnizații prevăzute de legi speciale, veterani de război, etc.. La nivelul județului Vrancea beneficiază de indemnizația minimă garantată, până la concurența sumei de 350 lei, un număr de 15.823 persoane, iar 34.191 beneficiari au cuantumul pensiei mai mic sau egal cu suma de 500 lei”, informează oficiali ai Casei Județene de Pensii (CJP) Vrancea. 
   În speranța că vor putea obține ceva în plus la pensiile de mizerie, mulți dintre pensionari s-au adresat cu petiții instituției care le-a calculat veniturile după o viață de muncă. De la începutul anului și până în prezent, 4.653 de vârstnici din județul nostru au solicitat modificarea drepturilor de pensie. Decizii în acest sens au primit, conform celor transmise de conducerea CJP Vrancea, 4.470. Din păcate, foarte multe astfel de decizii au anunțat pensionarii că vor trebui să trăiască mai departe cu cât primesc…
   Culmea, singurul moment în care toți acești pensionari primesc bani suficienți cât să-și ducă zilele o lună întreagă este fix atunci când… nu mai au nevoie de ei. Motivul? Pur și simplu… mor! La trecerea oricărui pensionar în lumea drepților, statul acordă celor ce-l îngroapă 2.117 lei. O sumă care poate, primită cât trăiau, le-ar fi făcut viața suportabilă sau chiar le-ar fi salvat-o. O sumă la care, în momentul de față, minim 50 de mii de pensionari din Vrancea nu îndrăznesc nici măcar să viseze… Iar comunicatul oficialilor Casei de Pensii sună sec: „De la începutul anului și până la sfârșitul lunii august 2012, instituția noastră a acordat un număr de 2.448 ajutoare de deces, în valoare totală de 5.094.897 lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?