Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Upi, cu cătuşe la mâini


   Dumitru Avram, zis Upi, a fost reținut ieri, pentru 24 de ore. După amiază, a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arest preventiv, dar s-a ales cu interdicția de a nu părăsi localitatea. Procurorul de caz, Nicolae Ghihaniș, a declarat că Upi a fost arestat de trei ori la Amsterdan, după ce ar fi fost prins la furat. El nu recunoaște acuzațiile.

    Dumitru Avram, cunoscut în Focșani sub numele de Upi, a fost reținut ieri, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță. El a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în jurul orei 10.00, iar după ce a fost audiat, a ieșit cu cătușele la mâini. După amiază, el a ajuns în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Magistrații nu au eliberat mandat pe numele acestuia, dar au instituit interdicția de a nu părăsi localitatea.
     Potrivit procurorului de caz, Nicolaie Ghihaniș, Dumitru Avram a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăinuire și spălare de bani.
   „A fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, tăinuire și spălare de bani, deoarece a primit și valorificat bunuri, cunoscând că acestea provin din săvârșirea unor infracțiuni. În perioada 2007-2011, a efectuat acte de comerț cu produse cosmetice și articole de îmbrăcăminte, fără a fi autorizat în acest sens, iar veniturile obținute nu le-a declarat la organul fiscal, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor către bugetul statului. Reprezentanții Gărzii Financiare și cei ai Direcției Finanțelor Publice au stabilit că prin efectuarea acestor activități de comerț fără autorizație, a prejudiciat bugetul de stat cu suma de aproximativ 36 mii lei”, a explicat procurorul Ghihaniș.
   Anchetatorii spun că în timpul perchezițiilor efectuate în urmă cu câteva luni la domiciliul lui Upi, au fost găsite 900 produse cosmetice, respectiv parfumuri, creme și altele, dar și 1.200 de articole de îmbrăcăminte, purtând numele unor mărci renumite. Produsele nu erau contrafăcute. „Din relațiile primite de la societatea de avocatură care reprezintă firmele, rezultă că produsele sunt originale”, a adăugat procurorul Ghihaniș.

Interpol-ul, pe urmele lui Upi

   Din spusele anchetatorilor reiese că multe dintre produsele ridicate în urma percheziției aveau sistemul antifurt montat, lucru anormal. „S-a stabilit că multe dintre produse au pe ele sistemul antifurt, dovadă că sunt sustrase din magazine. De asemenea, din relațiile primite de la Biroul Interpol, acesta a fost arestat de trei ori în Amsterdam, fiind surprins sustrăgând bunuri. Ultima arestare a fost pe data de 13 ianuarie”, a explicat Nicolaie Ghihaniș.
   Procurorul a adăugat că pentru a sustrage bunurile, Dumitru Avram, însoțit de alte persoane, foloseau genți speciale, căptușite cu foițe din aluminiu, pentru a nu declanșa sistemul de alarmă. Anchetatorii au adăugat că la ultima arestare, Dumitru Avram ar fi luat cu el două tinere care aveau nevoie de bani și au plecat la Amsterdam. În camera de hotel a acestora ar fi fost găsite bunurile sustrase, motiv pentru care Avram a ajuns în arest. Procurorul Ghihaniș a precizat că fetele au fost identificate și că au povestit tot ceea ce s-a întâmplat la Amsterdam. „Reprezentanții Ministerului Justiției ne-au comunicat că a fost arestat la Amsterdam. De asemenea, s-a mai stabilit că, periodic, trimitea bani în străinătate, pe numele unor persoane, prin intermediul unei firme de transfer bani. Infracțiunea de spălare de bani s-a reținut deoarece banii câștigați din evaziune fiscală și tăinuire i-a folosit pentru cumpărarea de imobile și mobile, dar și marfă. El și-a înființat o firmă în luna decembrie anul trecut, dar nu a desfășurat niciun fel de activitate. Acesta deținea două apartamente și o casă, iar după declanșarea urmăririi penale le-a înstrăinat”, a adăugat procurorul.
   Ghihaniș mai spune că Dumitru Avram ar fi continuat activitatea infracțională și după începerea urmăririi penale, iar pe durata cercetărilor, ar fi încercat să determine martorii să nu spună adevărul.

Upi spune că dosarele sale sunt fabricate

   Dumitru Avram nu recunoaște acuzațiile care i se aduc și susține că toate dosarele sale sunt fabricate de „oamenii răi”. Upi susține că poate dovedi că produsele pe care le comercializează au fost cumpărate cu acte în regulă, el precizând că are bonuri în acest sens. Ieri, când a ieșit pe ușa Parchetului cu cătușele la mâini, Upi a spus că totul este o făcătură și a amenințat că îi va da în judecată pe toți cei care vor să îi facă rău.
   Cei doi avocați ai lui Upi au refuzat să comenteze.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?