Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

GALERIE FOTO: Ajutoare umanitare din Germania, pentru vrâncenii nevoiași


   Patru tiruri cu 40 de tone de ajutoare umanitare au sosit, ieri, la Filiala de Cruce Roșie Vrancea și urmează să fie distribuite celor care au nevoie de ele, în perioada următoare. Acestea au fost trimise de Crucea Roșie Frankfurt, Fulda și Lauterbach – Germania, în baza parteneriatului de peste opt ani cu instituția de caritate similară din județul nostru.
   Potrivit celor declarate de Rodica Davidean, directorul filialei vrâncene,  ajutoarele au fost colectate timp de un an, de aproximativ 40 de voluntari germani, având destinația specială Crucea Roșie Vrancea. „Convoiul a fost însoțit de 18 voluntari din Germania, care rămân aici o săptămână și muncesc efectiv cot la cot cu voluntarii noștri la descărcatul tirurilor, depozitatul ajutoarelor și apoi la distribuirea acestora. Vor vizita, de asemenea, proiectele Crucii Roșii Vrancea, locuințele noastre protejate, precum și comunitățile de romi din Mărășești și Homocea. Între noi este un parteneriat de peste opt ani, iar aceste ajutoare ne sunt trimise an de an”, a declarat Rodica Davidean.
   Ajutoarele trimise de nemți constau în articole de îmbrăcăminte pentru femei, copii, bărbați, mobilier școlar, mobilier și obiecte de uz casnic pentru casele de bătrâni, respectiv „Masa pe roți”, alimente de bază (ulei, zahăr, făină și paste), lenjerii, prosoape, saltele, pilote pentru adăpostul de noapte și celelalte locuințe, precum și articole de igienă personală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?