Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Concurs literar la Biblioteca Judeţeană


   Elevii claselor I-VIII sunt invitați să participe cu lucrări literare la prima ediție a Concursului de creație literară „Oana Diana Renea”, organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”. Copiii pot participa cu până la trei lucrări de proză sau poezie, acestea putând fi depuse la toate sediile bibliotecii, până la data de 15 octombrie.
   Potrivit celor declarate de Maria Cristina Olaru, purtătorul de cuvânt al instituției de cultură, concursul este structurat pe două secțiuni. Secțiunea I, de poezie, intitulată „Tiptil în lumea necuvântătoarelor”, se adresează elevilor din clasele I-IV care prin creațiile lor își pot dezvălui sentimente, amintiri sau legături speciale cu animalul preferat și relația lor cu lumea animalelor. Secțiunea a doua, cea de proză, denumită „Bibliotecile Focșaniului”, este rezervată elevilor de gimnaziu, care sunt invitați să își exprime gândurile și trăirile legate de prima carte citită, prima vizită la bibliotecă sau impresii despre bibliotecă și lectură în general.
   Cele mai frumoase lucrări vor fi premiate în cadrul activităților dedicate Centenarului Bibliotecii Publice din Focșani, de la sfârșitul lunii octombrie. „Concursul de creație literară «Oana Diana Renea» este organizat de Biblioteca Județeană «Duiliu Zamfirescu» Vrancea în memoria poetei Oana Diana Renea, autor de cărți pentru copii, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Vor fi acordate premii la ambele secțiuni, constând în bani și cărți. Premiul special, acordat pentru poezie, în valoare de 300 de lei, va fi acordat de părinții scriitoarei. Prin înscrierea la concurs, în acest început de an școlar, Biblioteca Județeană îi provoacă pe micii cititori să devină scriitori și să creeze lucrări originale”, a precizat Maria Cristina Olaru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?