Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

VIDEO şi GALERIE FOTO: A fost inaugurat podul de la Putna Seacă


  

 

   Ministerul Transporturilor și Compania CFR au efectuat, ieri, recepția la podul de cale ferată peste râul Putna. Podul fusese distrus la inundațiile din 2005 și a fost reconstruit din fonduri europene, facilitatea ex-ISPA, și fonduri guvernamentale. Contractul pentru proiectul „Reconstrucția infrastructurii feroviare afectate de inundații în iulie și august 2005 pe sectorul Focșani – Putna Seacă, lot 1” a fost semnat în decembrie 2009, iar prima linie de cale ferată este funcțională din iulie 2012.
   Podul de la Putna Seacă reprezintă cea mai importantă investiție în infrastructura feroviară realizată după 1989 la nivelul Regionalei CFR Galați, de care aparține județul Vrancea. Reprezentanții Sucursalei CFR Galați au explicat că, deocamdată, viteza de circulație a trenurilor este limitată din cauza lucrărilor care se desfășoară în această perioadă, dar și „pentru stabilizarea terasamentului”. Principalul avantaj pentru călătoriile cu trenul este eliminarea întârzierilor în gările din Focșani și Mărășești.
   Lucrarea la podul de la Putna Seacă a fost executată de un consorțiu format din CONCEFA Sibiu și IMSAT București, iar șeful de proiect, Sorin Drăghici, a explicat că în perioada următoare vor fi finalizate lucrările de demolare a podului vechi de fier de la Putna Seacă. Acesta a adăugat că modul în care a fost construit podul de la Putna Seacă, cu pilon până la 24 de metri adâncime, face ca acesta să reziste la alte inundații pe acest râu.
   În plus, lucările sunt executate în conformitate cu cerințele legislației europene și românești în vigoare, fiind vorba de o linie care face parte din coridorul IX Pan European. „Porțiunea podului de la Putna Seacă reabilitată prin acestă investiție este realizată conform ultimelor cerințe europene. Viteza maximă cu care poate circula un tren poate ajunge la 160 km/oră”, a declarat inginerul Sorin Drăghici. Valoarea lucrărilor executate la Putna Seacă se ridică la 13,33 milioane de euro (fără TVA), din care 4,72 milioane euro este valoarea fondurilor nerambursabile acordate de Comisia Europeană prin Facilitatea ex-ISPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?