Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Agricultura, principala sursă de hrană


   Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a salutat decizia Guvernului Ponta de a aproba alocarea unor fonduri, în valoare totală de 42,8 milioane de euro, ca ajutor pentru aproximativ 600.000 de fermieri români afectați de seceta prelungită din ultimele luni. „Cosider că așa cum știe toată lumea, agricultura a fost, este și va fi întotdeauna principala sursă de hrană a populației, acest domeniu fiind unul dintre cele mai neglijate în timpul guvernării PDL. Din aceste considerente, salut inițiativa guvernului, cu atât mai mult cu cât în județul pe care îl reprezint în Parlamentul României, agricultura este una dintre principalele ocupații ale oamenilor”, a afirmat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.
   Parlamentarul a arătat că după cea mai grea iarnă din ultimele decenii, România s-a confruntat cu cea mai caldă vară și cu cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani. El a dat ca exemplu exporturile de fructe de pădure, care au fost afectate de secetă, iar fermierii nu au mai putut produce cantitățile de care aveau nevoie pentru a le exporta în Germania și în alte state occidentale. „De aceea, a fost absolut necesară intervenția statului, întrucât avem de a face cu o situație ieșită din comun, prin durata fenomenului de secetă și prin intensitatea lui”, a încheiat deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr.
   Åži deputatul Ciprian Nica a salutat decizia Guvernului de a-i ajuta pe agricultori. „Din păcate, situația din agricultură putea fi alta dacă PDL ar fi fost un partid care să se gândească la oameni și la relansarea economiei românești, atât timp cât s-a aflat la guvernare. În loc să facă telegondole care duc către nicăieri sau să arunce banii pe fel de fel de parcuri în satele de munte, PDL putea să se gândească cum să atragă fonduri europene în agricultură și să reabiliteze cu acești bani sistemul de irigații. Din păcate, guvernele PDL conduse de Emil Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu au ales să ignore atenționările din 2010 ale directorului Institutului de Economie Agrară, academicianul Ioan Păun Otiman, care afirma că «România nu a avut niciun fel de profitabilitate datorită faptului că niciodată nu s-a realizat o irigare bună, ci una deficitară»”, a afirmat parlamentarul.
   Nica a mai arătat că din acest punct de vedere, chiar și acum, când PDL nu mai este la guvernare, românii resimt efectele nocive ale guvernării democrat-liberalilor, care au fost total lipsiți de viziune în ceea ce privește soluțiile în agricultură și soluțiile de salvare a sistemului de irigații. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?