Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Aparatură cu fonduri europene pentru medicii de la sate


   Vești bune pentru medicii de familie ce profesează în mediul rural, care au nevoie de fonduri pentru modernizarea cabinetelor. Aceștia au posibilitatea, de la începutul acestei săptămâni, să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea cabinetelor. Pentru a beneficia de aceste fonduri, condiția de bază este ca solicitantul să contribuie cu minim 30% din valoarea investiției.
   Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătății (MS), cadrele medicale care dețin sau intenționează să înființeze cabinete medicale în zonele rurale, precum și societățile medicale din aceste zone, pot obține finanțare nerambursabilă pentru activitatea pe care o desfășoară, prin intermediul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală derulat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). „Conform Programului, medicii, dar și societățile comerciale din mediul rural  pot obține fonduri nerambursabile pentru a realiza investiții în serviciile de sănătate umană, asistență medicală ambulatorie și stomatologică, asistență medicală generală, specializată, dar și în alte domenii (dispozitive medicale)”, se arată în comunicatul de presă emis de MS.
   Potrivit calendarului sesiunilor de depunere a proiectelor, care poate fi consultat pe site-ul www.apdrp.ro, sesiunea aferentă măsurii 312 se va desfășura în perioada 3 – 28 septembrie, documentele necesare accesării acestui proiect putând fi găsite pe același site.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?